Kako bi nauku približio deci i mladima, Кreativni centar se trudi da u svojoj ponudi ima zanimljive knjige iz oblasti popularne nauke. Dosad je ova izdavačka kuća dobila čak deset Nagrada Neven za popularnu nauku, a ta izdanja odlično su primljena i u svetu i prevedena na veliki broj jezika.

„Popularna nauka zapravo jeste nauka. Ali to je nauka za one koji nisu naučnici, za one koji su suviše mali da bi to bili, za one koji vole i za one koji ne vole da uče, za one koji hoće mnogo da saznaju i za one koji žele dobro da se zabavljaju. A takvih je mnogo više od onih koji su već dobili Nobelovu nagradu“, navela je Milena Trutin, urednica izdanja iz oblasti popularne nauke u Кreativnom centru.

Među najnovijim izdanjima Kreativnog centra izdavajaju se dve izuzetno interesantne knjige sa prozorčićima namenjene svima koji su stariji od 9 godina, a ljubitelji su nauke.

Povezana vest:  Predstavljena knjiga autističnog dečaka Naokija Higašide „Zašto skačem"

Čuda tehnike

„Bez obzira na to da li će ovu knjigu naći u školi, biblioteci ili na polici kod kuće, sigurna sam da će ovo revolucionarno izdanje mnoge buduće pronalazače i inženjere podstaći na razmišljanje o tome kako mogu promeniti svet“, navela je Nusrat Gani, članica britanskog Parlamenta i koordinatorka projekta „Godina inženjera“. Кnjiga Čuda tehnike objavljena je 2018. godine u Engleskoj u čast obeležavanja Godine inženjera, kampanje koju je britanska vlada pokrenula kako bi skrenula pažnju mladima na jedno od najvažnijih i najtraženijih zanimanja današnjice.

Кnjiga Čuda tehnike, koja je nedavno objavljena u izdanju Kreativnog centra, pružiće deci priliku da se na zabavan i inspirativan način upoznaju sa uzbudljivim svetom tehnike i inženjerstva. Inženjering pomaže u uobličavanju sveta oko nas – od kuća i gradova u kojima živimo do načina na koji putujemo, pa čak i do zvuka muzike koju slušamo. Otvarajući mnoštvo prozorčića u knjizi Čuda tehnike deca će otkriti kako inženjering funkcioniše, šta sve inženjeri rade i kako stvaraju bolji svet. Saznaće šta drži avione u vazduhu, kako bicikl usporava ili ubrzava, šta se dešava sa raketom posle uzletanja, kako oblakoderi mogu da izdrže zemljotres i mnoge druge zanimljivosti.

Povezana vest:  Održana promocija knjige "Tamo je ovde" Maje Lalević Piščević

Knjigu prelistajte ovde

Matematika sa 86 prozorčića za otvaranje

Nova knjiga Matematika sa 86 prozorčića za otvaranje namenjena je mlađim osnovcima. Uvodi ih u svet te zanimljive nauke i pokazuje im koliko matematika može biti fascinantna.

Deca će uz pomoć ove knjige shvatiti da matematika ne služi samo za rešavanje zadataka u udžbenicima već i da je primenjujemo u svakodnevnom životu na različite načine – kad nešto brojimo, merimo i pronalazimo rešenja za razne probleme.

Povezana vest:  Na Kalemegdanu predstavljen projekta „Beogradski muzički vremeplov”

U knjizi se nalazi 86 prozorčića iza kojih se kriju rešenja različitih matematičkih problema, a otvaranjem prozorčića čitaoci će otkriti da matematika može biti zabavna, jer su mnogi matematički pojmovi objašnjeni deci kroz igru, zanimljive činjenice i zabavna vizuelna objašnjenja. Na kraju knjige nalaze se matematičke mozgalice, kao i igre Matematički lavitrint i Zmije i merdevine koja će pomoći deci da provere svoje znanje.

Knjigu prelistajte ovde