Božićni koncert „Anđeli pevaju“, koji u okviru programa manifestacije „Beogradska zima“ organizuje Uprava grada Beograda, biće održan 12. januara na Velikoj sceni „Donka Špiček“ Dečijeg kulturnog centra Beograda, najavili su organizatori.

Na repertoaru će se naći numere „Anđeli pevaju“, „Raduj se svete“, „Majka česnicu mesi“, „Božić, Božić, blagi dan“ i „Badnjak“, ali i druge pesme zabavne muzike posvećene najmlađoj publici kao što su „Ala veje“, „Prvi sneg“, „Zima, zima“, „Silent night“…

Povezana vest:  Kultura kao pokretač lokalnog razvoja

Uz Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd, Hor Čarolija i “Vocal kids“, na koncertu će nastupiti Bojana Stamenov, Minja Subota, Leontina Vukomanović, Ivana Peters, Tijana Dapčević i Mari Mari.

Božićni koncert upotpuniće folklorni nastup Umetničkog centra „Talija“, koji će za ovu priliku napraviti i dramski prikaz srpskih običaja.

Program će voditi glumac Miki Damjanović i Goran Joksić u ulozi srpskog domaćina Radovana.

Povezana vest:  Proglašeni pobednici literarnog konkursa „Šarmiraj novu godinu“

Pre i posle koncerta, u Atrijumu Dečjeg kulturnog centra Beograd, od 10 do 13 časova deca će imati priliku da učestvuju u umetničkim radionicama.

U saradnji sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu, organizovan je dolazak dece iz Centra za zaštitu odojčadi i dece „Zvečanska““ i Prihvatilišta, koja će posebno za ovu priliku biti gosti Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Povezana vest:  Jovan Kolundžija počasni gost festivala u Trstu

Pored kreativnih radionica, u periodu od 10 do 14 časova, publika će moći da poseti i Bazar, na kojem će se predstaviti Udruženje građana „Pletenje srcem“, „Plava školjka“, „Suzanina zemlja čuda’, Ekološke drvene igračke „First steps“ i Dečji kulturni centar Beograd.