U okviru manifestacije „Beogradska zima”, koju organizuje Gradska uprava grada Beograda, u petak, 24. januara, od 11 časova, na Velikoj sceni „Donka Špiček” Dečjeg kulturnog centra Beograd održan je SVETOSAVSKI KONCERT „POJTE I UTROJTE“.

Svetosavski koncert „POJTE I UTROJTE“ održan je sa ciljem obeležavanja Dana Svetog Save, jednog od najznačajnih praznika u Srbiji. U muzičkom segmentu programa nastupali su: Jelena Tomašević, Bojana Stamenov, Leontina Vukomanović, Sanja Ilić i Balkanika, Mari Mari, zajedno sa horom od trista pedesetoro dece mlađih razreda osnovnih škola, okupljenih u projektu Grada Beograda „BEOGRAD PEVA“, Horom Čarolija i Horom Vokal kids. Na repertoaru Svetosavskog koncerta „Pojte i utrojte” su pesme Mileševski anđeli, Sveti Savo mudra glavo, Savine reči, Svetosavska himna, Hvala ti, Ptice nebom a ja drumovima i druge. U programu učestvuju glumci Lazar Dubovac, Zlata Numanagić i Ivan Mihailović, pesnici Ljubivoje Ršumović i Slobodan Stanišić i deca iz radionice „Poestetika”.

Povezana vest:  Zasijajmo zajedno u Noći istraživača

Na svečanom Svetosavskom koncertu uručena je plaketa „ZLATNO SUNCE” – specijalno priznanje koje je Dečji kulturni centar Beograd ustanovio sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na predane i vredne pojedince koji rade sa decom i za decu. Plaketa „Zlatno sunce 2020” uručena je Maji Zagrađanin, profesorki matematike u OŠ „Starina Novak” za izuzetnu profesionalnu posvećenost i značajan doprinos razvoju međunarodnih projekata za decu. Tim Dečjeg kulturnog centra Beograd, na čelu sa direktorom Draganom Marićem, ovim priznanjem želi javno da pohvali rad profesorke OŠ „Starina Novak” – Maje Zagrađanin i da se zahvali na svesrdnom zalaganju u realizaciji programa i projekata namenjenih razvoju dečje ličnosti.

Povezana vest:  Nova sezona Beogradske filharmonije počinje 9. septembra

PHOTO: ATA Images