Za nedelju dana je Fejsbuk grupa #umetniciprotivkorone stekla veliku popularnost tako da sada ima preko 2500 članova koji su objavili, komentarisali ili reagovali na sadržaje više od 11.000 puta. Mnogo je više objava sa samim heštegom na Fejsbuku, Instagramu i drugim društvenim mrežama.

Da bismo olakšali svima pristup grupi, proradio je i vebsajt www.umetniciprotivkorone.rs koji služi samo da bi ljude direktno uputio ka Fejsbuk grupi.

U grupi nisu samo umetnici, profesionalci, već i amateri, a najveći broj je ljubitelja umetnosti koji uz sadržaje objavljene u ovoj grupi kvalitetno provode vreme u svom domu poštujući instrukcije Vlade Republike Srbije i naših medicinckih stručnjaka.

Povezana vest:  Večeras premijera "Miholjskog leta" u Madlenianumu

#umetniciprotivkorone je postalo mesto susreta, komunikacije i razmene  pojedinaca iz celog regiona.

Mnogo puta je do sada citirana rečenica koju sam napisao u opisu grupe i u prvoj objavi za medije: „Umetnici nisu lekari, ali jesu „doktori“ za dušu“ i verujem da će kako vreme odmiče biti sve istinitija i značajnija. Vreme će pokazati koliko je u trenucima krize važno spasavati i dušu čoveka, njegovu volju i moral, a ne samo njegovo telo.

Povezana vest:  Čitanje nas spaja - Addiko banka i Laguna u poseti deci

Podsećam vas da su pored malih i srednjih preduzeća, na posebno velikom ekonomskom i egzistencijalnom udaru slobodni umetnici bez stalnog zaposlenja, čiji svaki dinar zavisi od prodate ulaznice, odsviranog koncerta, odigrane predstave ili održanog časa. Niko nema zalihe para već svi mi preživljavamo od honorara. I pored toga umetnici su nesebično počeli da se udružuju i svoja umetnička dela besplatno da dele sa drugima i u našoj grupi #umetniciprotivkorone.

Zato vas, kolege iz medija molim da besplatno objavite poziv svima da nam se pridruže, podele i pogledaju besplatne sadržaje u našoj grupi ili drugde sa heštegom #umetniciprotivkorone.

Povezana vest:  U nedelju počinje 21. Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici

Svima će puno pomoći ako postavite informaciju i baner na svoj vebsajt, ako najavite na radiju ili televiziji i pustite kajron u TV programu. Možemo i da razmenimo banere i linkove.

Još jednom pozivam sve umetnike da ovde besplatno objave svoja umetnička dela i časove svoje umetničke specijalnosti sa svima koji su u izolaciji, karantinu i sa svima drugima.

Naši linkovi:
#umetniciprotivkorone
https://www.facebook.com/groups/umetniciprotivkorone/
http://www.umetniciprotivkorone.rs