Pijanistkinja Nada Kolundžija jedna je od devet dobitnika velike međunarodne nagrade Zlatne medalje na takmičenju „Global Music Awards“, za trostruko CD izdanje „UDAH/IZDAH: Mala antologija muzike za klavir (1914-2014)“.

Ova nagrada za izuzetnost je ustanovljena 2011. godine, sa sedištem u Kaliforniji, a bronzana, srebrna i zlatna medalja dodeljuju se nezavisnim, talentovanim i inovativnim muzičkim umetnicima koji se bave različitim žanrovima.

Povezana vest:  Primabalerina Svetlana Zaharova nastupa sutra u Sava centru

Kandidati su prošli tri stepena selekcije o kojoj je odlučivao dvanaestočlani žiri sastavljen od vrhunskih muzičara iz celog sveta.

Prilikom odlučivanja o nagradi, žiri se rukovodi kriterijumom u kome je istaknuto da “traže emocionalnu komunikaciju, ono što će slušaocu biti novo, nezaboravno i upečatljivo.”

“Tražimo kreativnost i kvalitet. Želimo da budemo iznenađeni i dirnuti onim što čujemo. Želimo da budemo uvereni da oni koje nagradimo zaista mogu da pokrenu publiku – tako da radost muziciranja postane zarazna. Želimo da nas umetnik podseti na to zašto toliko brinemo o muzici”, kažu iz žirija.

Povezana vest:  Humanitarno veče Fondacije SERGEJ POLUNIN

U takmičenju „Global Music Awards“ do sada je učestvovalo na stotine muzičara iz više od 70 zemalja, a mnogima od njih ovo je učešće otvorilo nova vrata u karijeri.