Gudaci_press2Novogodišnji muzički marathon Gudača svetog Đorđa  u Zadužbini Ilije M. Kolarca

 

 

Novogodišnji koncert Kamernog orkestra „Gudači sv. Đorđa“ postao je tradicionalan projekat koji se održava krajem meseca decembra. I ove godine, u sredu 29. decembra sa početkom u 19 časova na Kolarcu, Gudači su spremni da ugoste beogradsku publiku na koncertu koji se zove „Novogodišnji muzički maraton“.

 

„Svake godine se trudimo da publici ponudimo interesantan i sasvim drugačiji program, sa kojim želimo da osvežimo beogradsku koncertnu sezonu“, kaže Gordan Nikolić, koncertmajstor i umetnicki rukovodioc i dodaje: „Ove godine smo odlučili da to bude večernji maraton koncert u trajanju dva koncerta i zbog toga će biti realizovan iz tri dela.“

Povezana vest:  „Umoran od života i smrti" na popustu

 

I to nije sve. Kao gosti koncerta nastupiće svetski poznati solisti – flautistkinja Julija Galjego (Španija) i Patrik Aerton (Engleska).

 

 

Marija Špengler, violinistkinja Gudača sv. Đorđa je odusevljena odazivom svetski poznatih muzičara, sa kojima ce Gudaci nastupiti po prvi put. „Rekli su nam da su puno slušali o Beogradu i da su počastvovani pozivom da sviraju sa Gudačima sv. Đorđa. I mi smo zadovoljni jer će beogradska publika moći da uživa u njihovoj virtuoznisti. Ovakvim projektom želimo da publici  prikažemo dva umetnika svetske reputacije, koji će svojim učešćem dati doprinos osveženju koncertnog života u Beogradu“.

Povezana vest:  Divna Ljubojević i hor Melodi na Kolarcu obeležili 20 godina muzičkog vajanja

 

U programu koncerta su dela Johana Sebastijana Baha, Kloda Debisija, a za kraj publika će imati prilike da čuje Četiri godišnja doba Antonia Vivaldija, koje će kao solista izvesti Gordan Nikolić.

 

„Ispraćamo još jednu godinu, a to je uvek vreme pomešanih osećanja – i sete i radosti. Takva su i Četiri godišnja doba i zato smo se odlučili da ovu godinu zatvorimo baš tom kompozicijom“, rekla je violistkinja Nataša Stanojević. „Samo ovoga puta ćemo prirediti malo, veselo iznenađenje publici. Neću otkriti koje. Oni koji dođu neće se pokajati.“

Povezana vest:  U prodaji triler „Drži se" Harlana Kobena

 

Niko ko je slušao Gudače svetog Đorša se nije pokajao. A i zašto bi? Oni su najbolji kamerni gudački orkestar koji postoji na ovim prostorima. Počeli su da orkestriraju zajedno još kao studenti. Sada su izrasli u muzičare blistavih karijera, koji zajedno čine celinu dostojnu imena koje nose.

 

Iako je reč o koncertu koji će imati dužinu dva koncerta, cene ulaznica su 600, 800 i 1000 dinara i mogu se kupiti na biletarnici Kolarca.