vesna_dedic_laguna-2010Vesna Dedić, autor najprodavanije knjige u „Laguni“

 

Izdavačka kuća „Laguna“ uručila je u petak, 24. decembra priznanja domaćim piscima čije je knjige objavila u 2010., a  bile su najprodavanije i prvo mesto je pripalo Vesni Dedić sa debitantskim romanom „Zauvek u srcu“ koji je od jula do danas doživeo 10 izdanja.

„Laguna“, koja je za nešto više od jedne decenije prevalila put od jednog naslova do najboljeg srpskog izdavača, prema glasovima novinara koji su bili akreditovani na ovogodišnjem beogradskom sajmu knjiga, objavila je u godini koja je na izmaku više od 250 naslova medju kojima je značajn broj dela domaćih pisaca.

Povezana vest:  Predstavljena knjiga priča "Oni" Dževada Sabljakovića

Na drugom mestu po tiražima našao se roman  Dejana Stojiljkovića „Konstantinovo raskrčhe“ koji je pored simpatija čitalaca osvojio kritičare i okićen je  nagradom „Miloš Crnjanski“, a uvršten je i medju pet knjiga koje su sa srpskog prevedene na engleksi jezik o trošku Ministarstva kulture.

Ljubavni roman Jelene Bačić Alimpić “ Ringišpil“ zauzeo je na internoij „Laguninoj“ bestseler listi treće mesto dok  se na četvrtom našla duhovita knjiga dr Zorice Karanović „Zabiberite mu čorbu“.  Na petom mestu je knjiga Isidore Bjelice „Moj deda Luj Viton“.

Povezana vest:  Novi Sad ušao u godinu titule Evropske prestonice kulture

Na koktelu održanom u knjižari „Delfi SKC“ saopšteno pet naslova stranih autora koji su se najbolje prodavali u 2010. goidni i prvo mesto je pripalo „Lovcu na zmajeve“ Haleda Hoseinija koji je na samome vrhu prodavanosti pune četiri godine.

Slede njegov sledeći roman “ Hiljadu čudesnih sunaca“, svetski bestseler “ Koliba“ Vilijema Pola Janga, koji je ove jeseni posetio Beograd, priručnik za samopomoć “ Zašto muškarci vole kučke“ čiji naslov već tri godine privlači kupce  i roman „Avanture nevaljale devojčice“ ovogodišnjeg dobitnika Nobelove nagrade Marija Vargasa LJose, koji je „Laguna“ objavila prošle godine.

Povezana vest:  Izložba „Kosmički predeli“ u Galeriji Progres