vojin_kocicGitarista Vojin Kocić dobio nagradu „ArtLink“

 

Nagradu „ArtLink“ koja se dodeljuje najperspektivnijem mladom umetniku u 2010. godini dobio je gitarista Vojin Kocić, saopštila je danas ova umetnička asocijacija. Dodela nagrade i Novogodišnji koncert laureata biće u ponedeljak, 3. januara u podne, u Kolarčevoj Zadužbini.

 

Nagrada uključuje, pored novčanog iznosa, seriju koncerata, javnu promociju, snimanje i izdavanje CD-a. Prema rečima osnivača „ArtLinka“ pijanistkinje Jovanke Višekrune Janković, ovim nagrađivanjem, kao i kroz programe letnjih festivala koji se održavaju svake godine, mladim umetnicima se pruža priliku da razviju talenat i steknu nova iskustva kroz kontakte s vrhunskim umetnicima, da se predstave publici, medijima i donatorima koji tu umetnosti podržavaju.

Povezana vest:  "Stari kalendar jedne ljubavi" Andreja Makina u prodaji

 

Stručni žiri, sastavljen od eminentnih umetnika radio je u sastavu – Stanko Madić, violinista, ArtLik laureat 2006.godine, Boško Radojković, direktor Gitar Art festivala, Mirjana Lazarević, glavni muzički uredik Kolarčeve zadužbine, Ljubiša Jovanović, profesor FMU i Višekruna Janković, umetnički direktor ArtLink-a. Prvi u nizu koncerata koji nagrada donosi biće tradicionalni Novogodišnji koncert 3. januara, u organizaciji Centra za muziku Kolarčeve zadužbine. Promociju mladih umetnika kroz projekte „ArtLinka“ podržava Ministarstvo kulture Srbije i Opština Stari grad. Dosadašnji dobitnici nagrade su pijanistkinja Mirjana Rajić, violinista Stanko Madić, čelista Nemanja Stanković, klaviristkinja Sara Vujadinović i violinistkinja Natalija Isaković.

Povezana vest:  Dugoročno partnerstvo Vipa i Beogradskog festivala igre nastavlja se i u 2014.