Gala koncert_SCNovogodišnji operski gala koncert

 

Na Novogodišnjem operskom gala koncertu publika je večeras uživala u najlepšim arijama iz poznatih opera i nezaboravnim napolitanskim pesmama u izvođenju istaknutih umetnika, u pratnji simfonijskog orkestra „Stanislav Binički“ pod dirigentskom palicom Dejana Savića.

Publiku su oduševili nastup Suzane Šuvaković Savić, soprana iz Beogradske Opere, Đorđa Kašarija tenora iz Milanske Skale, Davida Bižića, baritona iz Pariske Opere i Hora RTS-a.

Povezana vest:  Novi Sad 2021 kao most u jačanju kulturne scene

Troje solista, vodeći operski umetnici Šuvaković Savić,

Kašari i Bižić, maestralno su u „Sava centru“ otpevali najlepše arije i duete sa svojih repertoara, u kojima su pođednako uživali i publika i izvođači.

Izvedene su sjajne arije i dueti iz čuvenih opera Đakoma Pučinija, Đuzepea Verdija, Gaetana Donicetija, Žorža Bizea, Volfganga Amadeusa Mocarta. Bariton Bižić, koji nekoliko godina sa velikim uspehom peva u vodećim evropskim operskim kućama, prvi put je nastupio pred publikom rodnog grada.

Povezana vest:  Svetska premijera – prvi prevod nove knjige Marija Vargasa Ljose KELTOV SAN

Publika je s oduševljenjem pozdravila i orkestar „Binički“ koji je posle duže pauze ponovo na koncertnom podijumu, a izvanredni Hor RTS-a doprineo je prazničnoj atmosferi koncerta.

Ovim koncertom nastavljena je lepa tradicija novogodišnjih operskih gala koncerata koji se, prema rečima urednika muzičkog programa Sava centra Milana Lazovića, neće prekidati narednih pet godina, zahvaljujući partnerstvu sa namenski oformljenom agencijom operskog reditelja Saše Gabrića „Gala koncert“.

Povezana vest:  Novogodišnji Coca-Cola karavan otpočinje humanu misiju prikupljanja knjiga za decu bez roditelja uz podršku izdavačke kuće Laguna

Gala koncert je prilagođen je prazničnom raspoloženju i glamurozan po broju izvođača, sceni, raskošnim kostimima.