Nova knjiga Dejana Stojiljkovića „Dukat za lađara“, nastavak romana „Duge noći i crne zastave“ i „Olujni bedem“, naći će se 27. jula u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Svi koji žele među prvima da čitaju novu knjigu Dejana Stojiljkovića moći će da je naruče u pretprodaji od 17. do 23. jula samo na sajtu www.laguna.rs. Knjiga će stići na vašu adresu sa prvim danom objavljivanja.

Prvih 1.000 kupaca knjige u pretprodaji dobiće i poklon – kompakt-disk sa pet numera, od kojih je Dejan Stojiljković napisao tekstove za tri. Pesme „Dukat za lađara“, „Šaka soli“ i „Druga Troja“ izvodi Dejan Najdanović Najda (Smak, Generacija 5) i njegov bend Deliverance. Dok su dve bonus numere radijska i produžena verzija pesme „Velika voda“. Gost na pesmi „Druga Troja“ je Bora Đorđević, frontmen Riblje čorbe.

Povezana vest:  Kecmanović u užem izboru za Vitalovu nagradu

Pesmu „Dukat za lađara“ možete poslušati ovde.

Radnja knjige dešava se nakon bitke na Pločniku, u kojoj je srpska vojska nanela težak poraz Osmanlijama. Krajiški vojvoda Ivan Kosančić, koji je u toj bici ranjen, povlači se na svoje imanje. Svestan da sledi tek kratkotrajno primirje i da se senka neizbežnog rata nadvila nad srpskom kneževinom, vojvoda kosanički odlučuje da dovede u red svoj posed pre nego ga knez Lazar pozove u novi rat.

Povezana vest:  Novi naslovi na akciji 3 knjige za 999 dinara!

Jedne večeri do njega dolazi zao glas iz sela. Đurđija, smerna i lepa devojka prema kojoj je Kosančić gajio posebnu naklonost, oduzela je sebi život. To među sebre i gospodu unosi nemir koji prerasta u sujeverni strah. Naročito kada posedom krenu da kolaju priče kako se Đurđija vratila iz mrtvih.

Rešen da stane na put strahu i praznoverju, iako sa još nezalečenim ranama na telu i duši, Kosančić se suprotstavlja sopstvenom narodu i čoveku koji ga predvodi – fanatičnom svešteniku ocu Milutinu. Međutim, tragajući za razlogom Đurđijinog samoubistva Kosančić shvata da se iza svega krije i dugo skrivana istina.

Povezana vest:  Memoari dobitnika Nobelove nagrade 2010. godine u prodaji od 12. juna

„Dukat za lađara“ je svojevrsni nastavak romana „Olujni bedem“ i predstavlja pripovedni most između te knjige i romana „Učitelj mačevanja“, koji je sledeći u planiranom petoknjižju.

Ostale informacije o knjizi i autoru, kao i odlomke iz romana, možete pronaći na zvaničnoj internet stranici autora na adresi www.dejanstojiljkovic.rs.