Da solidarnost i lepa reč, pa još pisana, u teškim vremenima mnogo znače, naša književnica Božica Velousis podsetila nas je u više navrata tokom prethodnih meseci. Osim za kreativni rad, autorka dela „Sve je to ljubav“, „Verujem u ljubav“ i „Život je lep“, tokom pandemije korona virusa pronalazi vremena i energije da sprovede niz humanitarnih akcija. U ime kolega pisaca, kao  znak pažnje i podrške medicinarima, Božica je, između ostalog, posetila i zdravstvene radnike KBC Zemun i sjeničkog Doma zdravlja, kojima je darovala svoja izdanja. Takođe, književnica je samostalno organizovala i donaciju namirnica i sredstava za higijenu ženama udruženja „Hajr“- žrtvama porodičnog nasilja i samohranim majkama, a od ranije je angažovana i u humanitarnoj organizaciji „Promenimo svet“ koja godinama pomaže socijalno ugroženim kategorijama stanovništva. I za predstavnike trećeg doba sa opštine Čukarica u proteklom periodu Božica je obezbedila poklon pakete.
Humanitarnim radom bavim se više od 15 godina. Nisam o tome govorila javno, verujući da dela treba da govore o meni. Sada to činim prvenstveno kako bih okupila moje kolege, u želji da zajedničkim snagama konstantno realizujemo ovakve humanitarne akcije. S koronom ili bez nje, uvek postoje oni kojima je pomoć neophodna, zaključila je Božica, čiji će angažmani u narednom periodu biti okrenuti deci.
Beogradska književnica, pesnikinja i novinarka, početkom juna dobila je priznanje „Humanitarno srce“ Republike Srbije za svoj humanitarni rad, a nedavno je nagrađena i poveljom Međunarodne organizacije „Literarni forum za mir i ljudska prava“, koju dodeljuje Kraljevina Butan.

Povezana vest:  Sjajna vikend akcija samo na sajtu Vulkan izdavaštva!