Od Predraga Ličine, autora naučnofantastične komedije „Poslednji Srbin u Hrvatskoj“, koja je svojevremeno zapalila bioskope širom regiona, pravo u Laguninu ediciju „Bez prevoda“ stiže knjiga priča „Bljuzga u podne“.

Ako želite da ih svrstamo u žanr, onda možemo da vam kažemo da u ovim pričama možete da očekujete komične, kao i elemente horora i fantastike, i „u njima ćete pronaći odgovore na mnoga pitanja koja vas muče desetljećima, a možda čak i decenijama“, kako nam je objasnio autor.

Povezana vest:  Najtraženiji naslov za najmlađe čitaoce: 100 Sizifovih pravopisnih pravila

„U njoj ćete, na primjer, naći odgovore na sledeća pitanja:

– kako biste najbolje iskoristili najgluplju i najbesmisleniju super-moć u novijoj povijesti galaksije, super-moć u kojoj imate mogućnost da vidite samo tri sekunde u budućnost?

– šta biste uradili kad bi država donijela zakon u kojem za svako korištenje glagola u vašem najnovijem filmu ili vašoj najnovijoj knjizi morate da platite autorska prava za svaki glagol?

Povezana vest:  Bečki Novogodišnji koncert u doba korone

– šta bi se desilo kad bi Hrvatska sagradila 20 čeličana na svojim najljepšim otocima i kakve bi posljedice ova odluka imala na turizam?

– sigurno ste se barem jednom upitali koliko otprilike delfina živi u Jadranskom moru?

– voli li seosko srpsko stanovništvo iz Like više Zagrepčane ili Beograđane?

– da li znate kako na mozak i tijelo djeluju halucionogene brazilske žabe?“

Povezana vest:  Noć knjige počinje! Gostovanje velikog broja pisaca uključujući i akademika Dušana Kovačevića

Čitajući priče Predraga Ličine, gladno trčimo kroz lavirint likova i događaja ne bismo li otkrili kuda će nas autor odvesti, a njegov vedri duh i gotovo dečje ushićenje stvaranjem provejavaju od prve do poslednje stranice, kažu oni koji su knjigu već pročitali.

Knjigu „Bljuzga u podne“ možete pronaći od srede 2. septembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.