Feng šui je drevna nauka koja se bavi odnosom čoveka sa prostorom i kosmičkom energijom. Primenjuje se u svim oblastima života – prilikom pronalaženja povoljne lokacije za stan, kuću ili kancelariju, u dekoraciji enterijera u kojem se živi ili radi. Njene zakonitosti i smernice pospešuju usaglašavanje odnosa sa partnerom, decom, utiču na poboljšanje zdravlja, uspostavljaju energetski balans, usmeravaju razvoj karijere. Koristi od kvalitetno osmišljenog, organizovanog i pravilno primenjenog feng šuija odražavaju se u svakom aspektu svakodnevice, počevši od dobrog raspoloženja, pa do finansijskog izobilja i boljeg fizičkog izgleda.

Mima Miković, inostrano sertifikovani feng šui konsultant, kristaloterapeut i akreditovani izvršni instruktor-predavač, predstavlja nam knjigu „Feng šui: kineska mudrost i balkanska tradicija“, idealan vodič za dostizanje i održavanje životne harmonije. Na zanimljiv način povezuje kinesku mudrost i filozofiju sa običajima balkanskih naroda koji su se zadržali do danas i koji se često nesvesno i dalje poštuju i praktikuju na ovim prostorima. Pokazuje koliko su mnoge životne preporuke na Balkanu povezane i isprepletane sa zakonitostima feng šuija, kako se te geografski udaljene tradicije savršeno prožimaju i međusobno dopunjuju da bi ljudima donele dobrobit i boljitak.

Povezana vest:  Predstavljena knjiga "Tri cunamija ili Evropa je ranjena" Blagoja Grahovca

Kao zagovornik holističkog pristupa u najširem smislu, Mima Miković odlučila je da integriše znanja i veštine koje je godinama sticala putujući i učeći. To je rezultiralo osmišljavanjem jedinstvene metode za postizanje izobilja i ličnog rasta koja kombinuje feng šui, kristaloterapiju, aromaterapiju i srodne discipline, uz znanja o stilu i ličnostima.

„Sredinom devedesetih godina, osetila sam ogromno zasićenje od posla, gužve, rada u nemogućim uslovima sankcija, raspada zemlje. Možda zvuči paradoksalno, ali sam istinski pitala sebe: ’Šta sad, šta dalje?’ Znala sam šta tražim. Znala sam da idem u pravom smeru i po pravu stvar, jer se feng šui (Feng Shui), disciplina za koju je u Srbiji malo ko tada znao, podudara sa svim principima naučnih argumenata, logike i naposletku prirode. S nepogrešivom intuicijom, znala sam da je to način da ispunim svoju svrhu i misiju. Pomoći ljudima u različitim segmentima života kroz drevne principe potkovane naučnim i logičkim postulatima, a sve u skladu s prirodnim zakonitostima, uz neizostavni momenat estetike i kreativnosti“, istakla je Mima.

Povezana vest:  ORANGE WEEK od 27. juna donosi duh Holandije u Beograd

Knjigu „Feng šui: kineska mudrost i balkanska tradicija“ možete pronaći od utorka 1. septembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.