U okviru prvog Vulkanovog sajma knjiga, koji će biti održan od 18. do 24. oktobra u svim Vulkan knjižarama (28 lokacija širom Srbije) i na dva sajta (www.vulkani.rs i www.knjizare-vulkan.rs)Vulkan izdavaštvo svim ljubiteljima knjige i svojim vernim čitaocima predstavlja veliki broj naslova.

Ljubitelji strane literature moći će da izaberu, na osnovu ličnih afiniteta, omiljene knjige, bestselere nastale iz mašte nagrađivanih autora svetskog renomea.

Bestseler Njujork tajmsa i Sandej tajmsa Moja mračna Vanesa autorke Kejt Elizabet Rasel je triler koji je za kratko vreme oduševio svetsku publiku i postao najkontroverznija knjiga godine.
Nakon dvadeset godina, sa talasom optužnica protiv moćnih muškaraca, stari gresi dolaze na naplatu. Nekadašnja studentkinja optužila je Strejna, privlačnog profesora književnosti, za seksualno zlostavljanje i očekuje od Vanese da učini isto. Pred njom je nemoguć izbor: da li da ostane nema, čvrsta u uverenju da je svojevoljno ušla u tu mladalačku vezu, ili da drugačijim očima sagleda sebe i svoju prošlost?

Parižanin, izvanredni debitantski roman Izabele Hamad, istražuje presudni period u palestinskoj istoriji kroz priču o putovanjima i romansama jednog mladića, od studija u Francuskoj tokom Prvog svetskog rata do povratka u Palestinu, koja počinje da se bori za nezavisnost.
Kada se kasnije vrati u Nablus, koji je pao u britanske ruke, a region samo što ne eksplodira pod pritiskom nacionalističkih tenzija, mora da dovede u ravnotežu svoju lojalnost podeljenu između voljene Evrope i očekivanja lokalne zajednice, koja ga sada naziva al-Barisi, Parižanin.

Povezana vest:  Laguna na Sajmu knjiga "Knjiga na Sajmu, Sajam u srcu"

Roman Emili Henri pod nazivom Ne brini za sutra, emotivno i originalno delo koje govori o romansi dvoje pisaca, proglašen je najboljim ljubavnim romanom po izboru Entertejnment viklija, Opra magazina, Popšugara, CNN-a, Book Riota-a, Hafington posta i hitom proleća sajta Goodreads.
Ogastus Everet uživa ugled ozbiljnog pisca, Dženjuari Endruz je autorka ljubavnih bestselera. Dok u njenim delima svi žive srećno do kraja života, on uglavnom pobije sve svoje likove.

Iz mašte Stivena Kinga, koji je definisao žanr horora i inspirisao svetsku kinematografiju, stiže nam roman Zmajeve oči, uzbudljiva priča o herojskim avanturama, o zmajevima i prinčevima, o tajanstvenim miševima i ljudima. Pravi izbor za sve one koji vole Kinga s početka karijere.

Za najmlađe čitaoce, Vulkančić je pripremio mnogo novih knjiga uz koje će detinjstvo biti maštovitije i razigranije.

Fantastičan grafički roman Dogmen autora Dejva Pilkija je više od 150 nedelja među prva tri najprodavanija dečja naslova na listi Njujork tajmsa, a kako i ne bi kada je u pitanju duhovita i živopisna knjiga uz koju je smeh do suza zagarantovan! Akcija i napetost ne izostaju, naravno. Dogmen je napisan za dečake i devojčice od 9 do 12 godina, a žargon i humor su potpuno prilagođeni njihovom uzrastu. Zbog toga je Dogmen jedna od najpopularnijih knjiga za decu u svetu.

Povezana vest:  Za opuštanje na plaži - novi roman N. Roberts "Potraga"

Čuveni dečji autor Bojan Jokanović na jedinstven i zabavan način razrešio je najmlađim čitaocima mnoge jezičke nedoumice i pokazao im kako učenje pravilnog pisanja i pravila lepog ponašanja može biti zanimljivo. 100 Sizifovih pravopisnih pravila 2 je knjiga uz koju će dečica učiti na brz, lak i kreativan način, a i stariji čitaoci imaće odličnu priliku da se podsete nekih pravopisnih pravila. Zanimljive ilustracije učiniće učenje zabavnijim! Kreativne i edukativne karte Učim i igram se: Sizifova pravopisna pravila 2 ohrabriće interakciju između roditelja i dece. Dete će, pamteći zanimljive ilustracije koje slikovito reprezentuju pravopisnu normu, veoma lako postati pravi stručnjak u poznavanju pravopisa! Uz Ilustrovani bonton za najmlađe, deca će se upoznati sa nekim od osnovnih pravila lepog ponašanja koja je, u sada već prepoznatljivom humorističkom stilu, ilustrovao Bojan Jokanović. Osim što će ih nasmejati, jedinstvene ilustracije će pomoći deci da spoznaju koje je ponašanje lepo, a koje ne, te da nauče kako da postupaju u različitim situacijama.

Mališani će pomoću neverovatne knjige Korak po korak: Magični trikovi savladati mnoštvo trikova i postati pravi mađioničari! Priredite nezaboravnu predstavu! Ova jedinstvena, zabavna knjiga od 48 stranica sadrži i magične karte, čarobni štapić, kao i magični novčić pomoću kojih će dete savladati mnoštvo trikova i postati mađioničar kakav dosad još nije viđen.

Povezana vest:  Na Velikoj sceni „Donka Špiček” Dečjeg kulturnog centra Beograd održan Svetosavski koncert „POJTE I UTROJTE“.

Edukativna i zabavna knjiga Izuzetne životinje pravi je poklon za male radoznalce! Ova fantastična knjiga pružiće deci priliku da nauče mnogo novih i interesantnih činjenica o životinjama! Izuzetne životinje je jedinstvena knjiga koja omogućava deci da uče lako i brzo, obogaćena je lepim i duhovitim ilustracijama, a najvažnije od svega je što slavi osobine izuzetnih životinja – životinja za medalju!

Nagrađivani pisac Veroslav Rančić predstaviće najmlađim čitaocima poetski roman Mog dedu je život osedeo davno. Protkan stihovima i lirskim nadahnućem, ovaj roman, koji pripoveda o nedaćama sa kojima se dečak po imenu Lane susreće pri prelasku iz svog rodnog mesta u gradsku sredinu, ali i o značaju hrabrosti i upornosti u životu, odličan je izbor za sve čitaoce koji su na putu odrastanja i sazrevanja.

Jedan od najpoznatijih rok muzičara sa ovih prostora Momčilo Bajagić Bajaga obradovaće sve mališane fantastičnom slikovnicom! Zamišljena kao edukativna igra, Brojalica će pomoći svim mališanima da kroz zabavu nauče da broje do deset, dok će tehnike pamćenja razvijati kroz vizuelnu stimulaciju.

Sve knjige moći ćete da kupite putem sajta www.vulkani.rs, u omiljenoj Vulkan knjižari, a tokom Vulkanovog sajma knjiga po atraktivnim, sajamskim cenama!