Od 23. oktobra do 2. novembra na sajtu www.kreativnicentar.rs, kao i u knjižarama tog izdavača u Beogradu, čitaoce očekuje Sajam knjiga „Кreativnog centra“.
• U tom periodu izdanja „Кreativnog centra“ čitaoci će moći da kupe s popustom od 25% (popust se ne odnosi na predškolske radne listove, udžbenike, radne sveske i dodatne materijale za osnovnu školu).
• Takođe, svakog dana tokom trajanja sajma jedna od novih knjiga biće na posebnom popustu od 30% u okviru akcije „Кnjiga dana“.
• Za sve one koji tokom sajamskih dana naruče knjige preko sajta www.kreativnicentar.rs dostava će biti besplatna i važiće za porudžbine na teritoriji Srbije.
• Na sajtu „Кreativnog centra“, u rubrici КC blog, svakog dana biće objavljivano koje knjige preporučuju naši poznati pisci, a pošto ove godine „Кreativni centar“ u gostima neće imati autore iz inostranstva, neki od onih koji su prethodnih godina posetili Beogradski sajam knjiga prisetili su se svojih utisaka i podelili sa čitaocima čime se bave ovih dana.
Sajamski popusti važe na sajtu www.kreativnicentar.rs i u knjižarama:
– Кlub knjižara „Кreativni centar“, TC „Eurocentar“, Makedonska 30, Beograd (radno vreme: radnim danima od 9 h do 21 h, subotom od 9 h do 17 h, nedeljom ne radi)
– Кlub knjižara „Кreativni centar“, Uroša Martinovića 12 (ulaz iz Omladinskih brigada), Novi Beograd (radno vreme: radnim danima od 9 h do 20 h, subotom od 10 h do 15 h, nedeljom ne radi)
Izdanja koja posebno izdvajamo:
Peca voli Vivaldija
Novo izdanje iz edicije popularnih zvučnih knjiga o Peci u kojima se glavni junak upoznaje s različitim vrstama muzike i instrumentima. U novoj knjizi Peca sa svojim prijateljima odlazi na karneval u Veneciji i saznaje više o muzici čuvenog kompozitora Vivaldija.
Sve što (ni)sam želela
Kompjuterski virus iznenada prelazi na ljude i u gradu je vanredna situacija. Dvanaestogodišnja Nina slučajno se našla odvojena od roditelja, u kući svoje bake, a da stvar bude još zanimljivija – tu je i sedmak Maks, njena tajna simpatija iz škole. Na taj način započinje prva knjiga budućeg serijala čiji su glavni junaci Nina i Maks.
Uzbudljiv roman za tinejdžere Dragane Mladenović sa ilustracijama Dušana Pavlića.
Mali kućni ogledi
Knjiga sadrži 240 ideja za naučne eksperimente koje deca bezbedno mogu izvesti u kući, sama ili uz pomoć odraslih. Odličan priručnik za prvi susret s naukom – podstaći će dečju maštu i pokazati im da se nauka nalazi svuda oko nas i da je svako može upoznati.
Jedrenjak u kukuruzu
Upoznajte dečaka Dobricu i njegove prijatelje gusku Ljubinku, mačka Zgubidana i ljubaznu Muškatlu, junake budućeg serijala Gusar Dobrica.
Divno ilustrovana priča nagrađivanog pisca Zlatka Vasića o avanturama gusara sa Panonskog mora kojima nedostaje brod namenjena je početnicima u čitanju.
Sve o Ani
Ova knjiga daje odgovore na najčešće postavljana pitanja dece i mladih, koja su prikupljana tokom nekoliko godina u Kući Ane Frank u Amsterdamu. Pojedini odgovori kriju se u Aninoj životnoj priči, dok se neki drugi nalaze na posebnim ilustracijama s dodatnim informacijama. Uz više od sto fotografija i ilustracija čitaoci će steći sveobuhvatnu sliku o Aninom životu i njenom svetu.
Mi i naša istorija
Uz ovo izdanje čitaoci će upoznati istoriju čovečanstva od našeg prvog pretka, pa sve do danas.
Privlačna sveobuhvatna priča o svetskoj istoriji namenjena je pre svega mladim ljubiteljima nauke o prošlosti, a jasan i zanimljiv tekst prate brojne ilustracije i precizne mape.
Da li laje morski pas?
Zbirka pesama Peđe Trajkovića, našeg poznatog autora koji je već dugi niz godina posvećen stvaralaštvu za decu, namenjena je uzrastu starijem od pet godina, ali i svim radoznalim čitaocima koji tragaju za zabavnim i zanimljivim odgovorima na pitanja Šta je to bebeća sreća?, Čemu služi stariji brat?, Zašto zeka ima velike uši? i mnoga druga.
Crna ptica
Roman Aleksandre Jovanović koji uspešno spaja elemente fantastike, horora, psihološkog romana i univerzalne priče o odrastanju.
Namenjen je pre svega starijim osnovcima, ali i svim ljubiteljima dobre priče. Ilustraciju na koricama uradio je Dobrosav Bob Živković.
Svi se brojimo
Knjiga otkrivalica u kojoj će radoznalci oštrog oka otkriti mnoge male i velike tajne običnih i neobičnih odraslih osoba i dece.
Ova knjiga, namenjena deci starijoj od pet godina, podstiče na razmišljanje i prenosi čitaocima plemenite poruke o važnosti uvažavanja drugih i razvijanja tolerancije u svetu oko nas.

Povezana vest:  "Fajront u Sarajevu" prodat u rekordnih 20.000 primeraka