Predstavljamo vam edukativnu predstavu „Baš čarobna frula“ po tekstu Nikole Ugrinovića i Monike Romić koja je nastala kao fuzija preplitanja različitosti u umetnosti. Predstava koja govori da je decu potrebno učiti pravim vrednostima i naučiti da uživaju u pravom odabiru muzike. U predstavi se nižu songovi na temu Mocarta, što iz njegove Čarobne frule (čuvene arije Kraljice noći, duet Papageno i Papagena..), što popularne kompozicije Mala noćna muzika, Turski marš i mnoge druge.

„ Želimo da na ovaj način, približavamo deci, na njima prihvatljiv način, istinski vrednu muziku.  Cilj nam je bio da kroz predstavu istaknemo važnost obrazovanja i učenja, kao glavnog pokretača svih naših ideja. Živimo u vremenu u kome nam brzina života i veliki broj nagomilanih obaveza retko daju mogućnost da na miru pročitamo neku lepu knjigu ili poslušamo dobru muziku. Ova predstava ističe vrednost toga, kao suštine života.“ izjavila je reditelj Monika Romić i pozvala roditelje dece uzrasta od 3 do 10 godina da dovedu decu i da uživaju u predstavi. Premijera je zakazana za 15.novembar u 16h u Akademiji 28.

Povezana vest:  „Odluči se za pobedu“ Toma Ziglara u prodaji

Radnja ovog komada publiku vodi u 1791. godinu, na jedan od bečkih dvorova, gde Mocart neuspešno pokušava da dovrši svoju novu operu. U sred stvaralačkog rada, dok deci, koja su greškom šašavog batlera Šambelona, dovedena na čas muzike, prepričava radnju opere, pojavljuje se, pravo niotkuda – Izgubljena, koja ne zna ništa o sebi –  ko je, šta je, gde je pošla i zašto je došla? Jedino što zna da je vrlo potrebna ljudima. Zajedno sa decom, pokušavaju da odgonetnu šta bi ona mogla biti, te tako, deca pogađaju pitalice, zajedno sa glumcima prave zvuk kiše i oluje, pevaju, želeći da odgonetnu tu misteriju. Pokušavajući da dobije odgovore na sva pitanja, kompozitor uviđa da će odgonetanje na njih biti ključno za nastanak njegove opere.

Povezana vest:  Pobednik međunarodnog takmičenja "Čajkovski" u Moskvi: pijanista Dimitrij Maslejev - u ponedeljak na 48. Bemusu

U predstavi učestvuju Nađa Đoković kao Mocartova muza – deci vrlo prepoznatljivo lice, pesnikinja, glumica, kompozitorka, koja je obradila Mocarta u karantinu i pokazala da je moguće biti zapažen i kroz prave vrednosti. Nikola Ugrinović kao Mocart – već dokazano lice dečije scene, glumac, plesač, pevač, asistent na Fakultetu savremenih umetnosti.

Uloge:

Nikola Ugrinović kao Mocart

Povezana vest:  Ppremijernim izvođenjem REKVIJEMA Mihaela Hajdna, u nedelju 28. januara na Velikoj sceni Madlenianuma

Nađa Đoković kao Izgubljena

Likovi iz Offa:

Batler Šambelon – Branislav Platiša

Kraljica noći, Sarastro i Princeza Pamina – Monika Romić

Autori teksta: Nikola Ugrinović i Monika Romić

Odabir muzike, scena i režija: Monika Romić

Scenograf: Aleksandar Savanović Haxel

Autor songova: Nikola Ugrinović

Muzika: „Mala noćna muzika“ , „Turski marš“ , Arije iz „Čarobne frule“ – W.A.Mocart

Songove otpevali: Monika Romić, Nikola Ugrinović i Nađa Đoković

Kostim: Vladimir Pekić, Vesna Balać

Foto: Sale Jančević

Dizajn plakata: Marija Danilov

Produkcija: MoniCart