Iako se u prodaji pojavila pre manje od tri meseca, knjiga „Do viđenja!“ autora Živojina Petrovića doživela je već nekoliko izdanja i ne prestaje da intrigira javnost. Već dvanaest nedelja je na prvom mestu top-liste publicistike.

Detaljno istražena i uz obilje podataka, ova knjiga nije samo publicistička proza koja vodi čitaoce kroz meandre istrage i istine, već je i prvi srpski dokumentarni triler.

Povezana vest:  Skriveni detalji Da Vinčijeve slike

Ako ste kojim slučajem propustili, saznajte priču o sudbini i ubistvu najbogatije Beograđanke svih vremena.

Januara 1933. usred Beograda nestala je ćudljiva milionerka Draga Mitrićević. Bogata rentijerka nije komunicirala sa rodbinom, a živela je sa svojim čuvarima – dva nemačka ovčara, gusanom i kokoškama – u ogromnoj ali skoro pustoj kući u Ulici kralja Milana broj pet. Rada Popović, načelnik Odeljenja beogradske kriminalističke policije, našao se pred ključnim zadatkom svoje karijere…

Povezana vest:  Počele probe predstave Limeni doboš

Osim uzbudljive priče pune obrta koje samo stvarnost može da stvori, misterija oko Drage Mitrićević donosi nam spektar naših karaktera i sliku srpskog društva viđenu nušićevskim širokim objektivom, ali iz perspektive crne hronike.

Ovo je saga koja potvrđuje da sudbina ima smisla za ironiju i koja pokazuje snagu (ostvarene) metafore oličene u jedinom preostalom tragu bogatašice – pomenutom natpisu na njenom nadgrobnom spomeniku!

Povezana vest:  Noć knjige - 13. decembra od 17 sati do ponoći!

Knjigu „Do viđenja!“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.