Od autora „Slovenske mitologije“ Nenada Gajića pred čitaoce stiže treći deo trilogije „Bajka nad bajkama“ – „Treća noć“, trijumfalna završnica jedinstvene epske pripovesti.

Mala družina preživelih, okupljena čudnim silama, nalazi se pred kobnom misijom: moraju da siđu u donji svet, zloglasnu Mračnu zemlju, u carstvo mrtvih ljudima nenamenjeno, kako bi u lavirintu večno tamnih pećina pronašli ono što će, možda, spasti njihov svet od probuđene strahote iz dubine vremena.

Povezana vest:  „Noć knjige" u znaku broja 5757

„Moja četvrta knjiga baš je onakva kakvu sam oduvek želeo da napišem“, rekao nam je Nenad Gajić. „Uživao sam u celom putu, u spajanju konačne celine, povezivanju stvari koje su u ranijim knjigama bile skrivene ili delovale nasumično. Najveći deo ove pripovesti jeste put u nepoznato, uz ređe trenutke kada sam prihvatao ograničenja postavljana u narodnim pričama i pesmama. Radujem se konačnom objavljivanju i verujem da će u kompletnoj priči uživati mnoge generacije – to je sve što pisac može da poželi.“

Povezana vest:  Otvaranje prve stalne postavke Salona Oto Bihalji-Merin u Beogradu

Treći deo trilogije „Bajka nad bajkama“ možete pronaći od petka 20. novembra naći u prodaji u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.