Na zalasku 2020. godine i tokom novogodišnjih praznika želimo svojoj vernoj publici, umetnicima, saradnicima i zaposlenima da ostanu zdravi i bezbedni u svojim domovima, u zagrljaju najdražih. Nadamo se da će nam sledeća godina doneti više sreće i blagostanja i pre svega više susreta u Operi i teatru Madlenianum. Veliko interesovanje i red pred našom blagajnom u decembru nam samo potvrđuje da je publika željna pozorišta.

Ne smemo da zaboravimo heroje koji su na prvoj liniji odbrane od korone, naše hrabre i neumorne zdravstvene radnike, koje želimo da nagradimo gratis ulaznicama za naše predstave. Dovoljno je da se jave na mail adresu [email protected] da bismo im obezbedili mesta, a na dan predstave od 17 časova i uz njihovu ID karticu, dobiće ulaznice na našoj blagajni u Zemunu. Uz jednu ID karticu poklanjamo 2 ulaznice! Ostali građani dobijaju popust od 50%.

Povezana vest:  Promocija jedinstvenog autorskog stripa “Dosta je sa ćutanjem” na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga

Dok se ne smiri situacija sa pandemijom i dalje igramo vikendom, ali od 19 časova. U mesecu januaru za vas smo pripremili dve monodrame: u nedelju, 17. januara od 19 časova – ISPOVEST DMITRIJA KARAMAZOVA autorski projekat Nebojše Dugalića; u subotu, 23. januara od 19 časova – NA DRINI ĆUPRIJA u dramskom tumačenju Tihomira Stanića.

Povodom svog angažovanja na liku i delu Ive Andrića Tihomir Stanić je u intervjuu za naš sajt rekao: „Svaki put dok govorim delove iz romana Na Drini ćuprija, koje sam sa dr.Ljiljanom Mrkić Popović uobličio u celinu prilkladnu za pripovedanje, otkrivam iznova mudrost, lepotu stila i jezika i sa istinski divljenjem pokušavam da svoj zanat stavim u službu te velike literature i poslužim kao instrument na kome će se odsvirati i dopreti do publike. Sticajem srećnih okolnosti pojavio sam se u nekoliko televizijskih drama i filmova u liku Ive Andrića i zainteresovao sam se kako za njegovo stvaralaštvo tako i za dostojanstvenost kojom je svoj život posvetio i podredio svom delu. Na dan njegove smrti sam kao gimnazijalac napisao pismeni zadatak iz srpskohrvatskog jezika i pošto je bio odlično ocenjen, hvaljen i čitan i po drugim odelenjima u školi, bio sam veoma ponosan. Serijom Nobelovac, koju planiram da snimim povodom šezdesetogodišnjice dodele Nobelove nagrade Ivi Andriću, pokušaću da zajedno sa drugim autorima istražim šta je ta “crna pruga” u Andrićevim grudima i “nelagodnost” koju otklanja gradeći svoje literarno delo.“

Povezana vest:  Opera „Tanhojzer" u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center

Ulaznice za predstave Madlenianuma se mogu kupiti on-line preko sajta www.madlenianum.rs ili rezervisati na blagajni muzeja Zepter, koja za vreme praznika ima sledeće radno vreme:

  1. januar ne radi
  2. januar od 14 do 20 časova
  3. januar od 10 do 15 časova
  4. januar ne radi

Ostalim radnim danima, sem ponedeljka, od 12 do 20, a vikendom od 10 do 20. Rezervišite ulaznice na vreme na brojeve telefona 011/33 00 111 i 011/21 80 400, a iste možete kupiti na dan predstave od 17 časova na blagajni Pozorišta u Zemunu.

Povezana vest:  Pohvala ljubavi i praštanju - "Deca Volge" Guzelj Jahine u prodaji od 28. oktobra

 

U godini novoj čuvajte sebe i druge. Želimo da sve maske padnu i da ponovo zavlada mir. Do susretanja želimo Vam srećne novogodišnje i božićne praznike!

PHOTO: Mioljub Veličkovića