Kada neostvareni pisac Ivan Bogdan u svom bračnom krevetu zatekne voljenu suprugu sa drugim muškarcem, uveren je da je njegov život dotakao samo dno. Ali on zaboravlja da živi u zemlji koja često podseća na kofer sa duplim dnom, te da uvek postoji još jedna pregrada ispod. Njegov ljubavni problem uskoro prelazi u drugi plan jer ga sustiže mnogo gori. Jedan bizarni trenutak nepažnje upliće Ivana u neuspešnu pljačku banke i uspešno ga uvodi u surovi svet beogradskog podzemlja.

Povezana vest:  „Dečak sa koferom“ premijerno na sceni Malog pozorišta „Duško Radović“

Naoružan samo urnebesnim smislom za humor, glavni junak započinje iscrpljujuću borbu za spas svih koje voli, ali i sebe samog. Priča postaje sve dinamičnija i dobija neverovatne obrte, a Ivan otkriva da je i te kako sposoban za dela koja su mu ranija bila nepojmljiva.

Pisac nam otkriva kako je dobio ideju za priču koja počinje bračnom prevarom, a pretvara se u borbu za očuvanje života kako glavnog junaka, tako i članova njegove porodice. „Oduvek me je fasciniralo kako jedan trenutak nepažnje ili obična slučajnost čoveku mogu iz korena da izmene život. Privatno ne podnosim slučajnosti i bojim ih se. Ivan je samo jednog jutra zaboravio USB memoriju kod kuće i kad se vratio po nju, svet mu se srušio. Ali, ni to nije bilo sve. Ono što je u početku bila bračna razmirica, pretvorilo se u borbu za život. Uz mnogo ludih situacija i smeha, naravno. I da, nemojmo zaboraviti da je glavni junak u ovoj knjizi rekao štošta važnog o današnjoj Srbiji.“

Povezana vest:  Uzbudljiv triler "Jedan pogrešan korak" Marka Popovića u prodaji

Ovu duhovitu, zabavnu i dinamičnu knjigu punu preokreta možete pronaći od utorka 19. januara u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.