Mural posvećen Marinku Madžgalju otkrivane je danas u pasažu između solitera na uglu Vlajkovićeve i službenog ulaza u pozorište Atelje 212, u kome je prerano preminuli glumac bio stalni član ansambla do 2012. godine.

Autor murala Milan Milosavljeć poznatiji je pod pseudonimom Deroks.

„Na inicijativu Marinkovih prijatelja pokušao sam da našeg poznatog glumca predstavim na dostojanstven način. Svi na muralu prepoznaju karakterističan osmeh kojim je Marinko širio pozitivnu energiju. To je znak da smo obavili odličan posao“, kazao je Milosavljević.

Povezana vest:  Ruski umetnici večeras u Narodnom pozorištu

Otkrivanju murala ispred Ateljea 212 prisustvovali roditelji Marinka Madžgalja i brojni prijatelji preminulog glumca, među koji asu bili Ognjen Amidžić, Andrija Milošević, Marko Kon, Tihomir Stanić…

Maja Ðinović, Madžgaljeva drugarica iz detinjstva, napomenula je da je ideja o muralu potekla od glumčevih prijatelja iz škole sa klase na Akademiji, iz pozorišta…

„Već četiri godine planiram današnji događaj. Sakupila sam sve dozvole stanara obližnjih zgrada, Ateljea 212…Gde god sam se obratila za pomoć izašli su mi u susret i jako sam srećna što je na današnji Dan prijateljstva i ljubavi prema Marinku otkriven ovaj mural. Marinko je voleo ljude oko sebe na poseban način i prilično sam sigurna da takvog čoveka nikada više neću upoznati“, kazala je Ðonović.

Povezana vest:  Na prodaju jedina preostala kopija "Šindlerove liste"

Mural Marinku Madžgalju se nalazi pored onih koji su posvećeni legendarnim glumcima Zoranu Radmiloviću i Bori Todoroviću.