Sa nestrpljenjem smo iščekivali početak emitovanja serije „Aleksandar od Jugoslavije“, koja je snimljena po istoimenom romanu Vuka Draškovića.

Reditelj Zdravko Šotra kroz 15 epizoda donosi priču o Aleksandru I Karađorđeviću, „kralju ujedinitelju“, njegovom stvaranju Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, braku sa rumunskom princezom Marijom, učešću na Pariskoj mirovnoj konferenciji ali i suspendovanju Ustava, uvođenju diktature, kao i o atentatu u Marselju.

„U našoj istoriji nije bilo tako izuzetne i tako tragične ličnosti kao što je kralj Aleksandar Karađorđević“, ističe Vuk Drašković povodom početka emitovanja serije. „Pobednik u dva balkanska rata i Velikom ratu i oslobodilac Kosova, on je srpski Hanibal i Bonaparta, a kao tvorac prve zajedničke države Južnih Slovena, on je naš Bizmark i Garibaldi.“

Povezana vest:  "Deset malih crnaca" najomiljeniji roman Agate Kristi

Drašković ističe da je kralj Aleksandar hteo da Jugoslaviju uredi kao balkansku Ameriku.

„Zašto nije u tome uspeo, koji su bili njegovi najveći unutrašnji i spoljni neprijatelji, ko je  organizovao njegovo ubistvo u Marselju? Zašto je satanizovan u komunističkoj Jugoslaviji? Zašto se i u današnjoj Srbiji anatemiše Aleksandar, pa nema ni ulicu ni spomenik u Beogradu, a ima ih u Parizu i Marselju?“, pita se Drašković.

Povezana vest:  Laguna na Sajmu knjiga u Podrorici od 4. do 10. maja

TV serija „Aleksandar od Jugoslavije“, snimljena po istoimenom romanu Vuka Draškovića, veoma je značajna. „Pomoći će da se gledaoci upoznaju sa istorijom koja nije krivotvorena. Da istina poništi laži i rehabilituje velikog Aleksandra“, zaključuje Drašković.

Jednu od najtraženijih knjiga u poslednje vreme, roman Vuka Draškovića „Aleksandar od Jugoslavije“, možete naručiti preko sajtova laguna.rs i delfi.rs, a ako to učinite u periodu od 17. do 21. marta, besplatno stiže do vas na teritoriji Republike Srbije.

Povezana vest:  Duodrama Pluća naa mini turneji