Mona Kasten poslednjih godina svojim emotivnim romanima osvaja srca sve većeg broja čitalaca, postavlja nove trendove i obara sve rekorde čitanosti. To ne treba da čudi, jer o odnosima između protagonista piše sa osećajnošću koja njene obožavaoce ostavlja bez daha od prve do poslednje stranice, iz knjige u knjigu.

U prevodu na srpski čitali smo „Novu priliku“, a sada Laguna objavljuje i drugi roman iz popularnog serijala Mone Kasten „Novo poverenje“, ljubavnu priču o najboljim prijateljima, o Don i Spenseru.

Povezana vest:  Marko Šelić Marčelo i danas na Laguninom štandu

Ona je odustala od ljubavi, ali on ne odustaje od nje.

Čim je upoznala Spensera Kozgrova, Don je shvatila da je u nevolji. Spenser je seksi. Duhovit. Šarmantan. Baš njen tip muškarca. Ili ono što je nekada bio njen tip, pre nego što se zaklela da će se držati podalje od muškaraca. Bol koji oseća zbog poverenja poklonjenog pogrešnoj osobi preduboka je; rana koju je ostavila njegova izdaja neisceljiva je. Ona zna kako je to kada nekome veruješ svim srcem da bi se ono raspuklo u milion krhotina. Nikada više. Ali Spenser ne prestaje da flertuje s njom. A kada Don sazna da i Spenser skriva bolnu tajnu, shvatiće da više nema smisla opirati se.

Povezana vest:  Sajam knjiga otvorio svoja vrata za posetioce

Romani Mone Kasten imaju sjajne zaplete, interesantne junake i čitaju se u dahu. Pripadaju žanru New Adult koji se bavi evolucijom junaka – njihovom prošlošću, planovima za budućnost i načinima na koje će ih ostvariti. Romani ovog žanra opisuju period tokom koga likovi odrastaju ili bar pokušavaju da odrastu. Oni se upuštaju u nova iskustva, prave greške, pomeraju granice. Transformišu se i stiču hrabrost da se zauzmu za sebe. Suočavaju se sa izazovima sa kojima se svako od nas susreće u periodu između 15. i 30. godine života.

Povezana vest:  Završen Pozorišni vremeplov

Roman „Novo poverenje“ možete pronaći od petka 19. marta u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.