„Skandinavci imaju Nesbea. Kad je o trilerima reč, mi imamo Bajića.“ Ovo su reči pisca Gorana Skrobonje, koje stoje na korici knjige “Smrt u ružičastom” novog Laguninog autora Đorđa Bajića, koje savršeno precizno govore o tome šta čitaoci mogu da očekuju od ove krimi priče.

Dok ledeni decembarski prsti obavijaju Beograd, policijski inspektor Nikola Liman se nalazi pred najvećim izazovom u svojoj karijeri. Tajanstvena smrt plavokose lepotice Ivane Ružić, bivše žene ozloglašenog tajkuna Vida Koraća, izaziva nezapamćenu medijsku pažnju. Veliki je pritisak sa svih strana da što pre dođe do razrešenja ove misterije, makar to značilo da se pogaze pravda i istina. Liman na to nikako ne želi da pristane.

Povezana vest:  O čudesnoj opsesiji orhidejama u knjizi Suzan Orlin - "Kradljivac orhideja"

„Ono što sam tokom svih ovih godina naučio, a što sam delom usadio i u lik inspektora Nikole Limana, jeste da nas sve ono što nam se desilo u životu, u daljoj ili bližoj prošlosti, neumitno vodi upravo ka ovom trenutku u kome se sada nalazimo. Ništa nije slučajno. Tako je, evo, posle pauze od punih pet godina, pred publikom konačno moj novi roman. ’Smrt u ružičastom’ sam pisao sa željom da brojnim poklonicima kriminalističkih romana u Srbiji ponudim knjigu koja će u sebi objediniti postulate savremenog trilera i prikaze naših domaćih prilika i naravi, sve to u potrazi za najboljim mogućim receptom za jedan moderan srpski krimi roman“, rekao nam je povodom izlaska knjige Đorđe Bajić.

Povezana vest:  OTVARANJE NOVE SCENE MALOG POZORIŠTA “DUŠKO RADOVIĆ”

„Iskreno volim i sve sam uvereniji i da dobro osećam kriminalistički žanr, tim pre što je kao stvoren za prikazivanje i problematizovanje sveta u kome živimo. ’Smrt u ružičastom’ donosi jedan od mogućih preseka našeg života u savremenoj Srbiji, i taj aspekt mi je veoma važan, s tim da sam želeo da istovremeno ponudim i uzbudljivu misteriju koja će, iskreno se nadam, zaintrigirati čitaoce i podstaći ih da, dok budu okretali stranice, sami dokučuju brojne tajne koje roman donosi. Veliko zadovoljstvo mi pričinjava što sam u prilici da pružim svoj doprinos ovom rado čitanom i, srećom, sve manje prezrenom i nipodaštavanom žanru i što mogu da svog junaka, inspektora Nikolu Limana, predstavim brojnim Laguninim čitaocima“, izjavio je autor.

Povezana vest:  Otvaranje izložbe Sakari Viika / A Book of Memories 31. oktobar u Velikoj galeriji Kc Grad

„Smrt u ružičastom“ Đorđa Bajića možete pronaći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.