Retrospektivna izložba, Mire Brtke, ‘’Refleksije’’, koja je od 17. marta postavljena u Muzeju grada Beograda, konstantno privlači veliku pažnju i za par nedelja je postala izložba o kojoj se priča i kojoj se posetioci vraćaju. Veliki broj radova u ovoj postavci i raznolikost žanrova u kojima je ova velika umetnica stvarala, zadivljuju posetioce, a crtice iz njenog života, kako u Rimu, gde je bila deo kulturne elite, tako i u Beogradu i Novom Sadu, doprinose kompletiranju slike o ovoj multikulturalnoj i multimedijalnoj umetnici.

Povezana vest:  "Noći u Rodanteu" Nikolasa Sparksa u prodaji od 23. maja

Stručna vođenja kroz izložbu Mire Brtke, koje organiizuju Fodndacija Mira Brtka i Muzej grada Beograda, beleže izuzetnu posećenost. Prethodnog vikenda vođenje koje je imalo za temu Brtkin Rimski period, likovnu umetnost i uspeh u filmskom i modnom svetu, privukao je veliki broj posetilaca, a posebno žena, te su se mogle  primetiti i mnoge poznate dame iz kulturnog i javnog života našeg grada (Marija Desivojević, Ana Stanić, Ana Štajdohar,  Ida Prester, Jelena Blečić, Nevena Ivanović, Ines Janković, Ivana Konstantinović, Ana Vučković, Olivera Zulović, Isidora Nikolić, kao i direktorka muzeja grada Beogrda, Jelena Medaković).

Povezana vest:  22. Guitar Art Festival održaće se od 1. do 5. juna u Beogradu

Domaćin vođenja je bio Miroslav Rodić, direktor i koosnivač  Fondacije Mira Brtka, a kroz izložbu su vodile Selena Andrić, Anđela Maletić, istoričarke umetnosti i Tijana Gogić, umetnica.

Izložba “Refleksije“prikazuje pregled Brtkine multimedijalne produkcije od 1964. do 2012. godine.

Stručno vođenje za ovu nedelju planirano je u subotu u 13 časova.

Muzej grada Beograda za ovu priliku radi svakog dana od 11 do 19 časova.

Povezana vest:  Počinje prodaja ulaznica za performanse koje potpisuje Joan Buržoa

PHOTO: Teodora Živanović