Od autorke svetskog hita „Kirka“ Madlin Miler stiže knjiga „Ahilova pesma“. Reč je o njenom prvom romanu, bestseleru Njujork tajmsa, za koji je dobila nagradu Orindž za književnost.

Grčka u doba junaka. Patroklo, stidljivi mladi princ, prognan je na dvor kojim vladaju kralj Pelej i njegov savršeni sin Ahil. Pod uobičajenim okolnostima putevi im se svakako ne bi ukrstili; ipak, Ahil sklapa prijateljstvo sa obeščašćenim kraljevićem. I dok izrastaju u mladiće vične ratnim i vidarskim veštinama, njihovo drugarstvo prerasta u nešto dublje – uprkos protivljenju Ahilove majke Tetide, surove morske boginje. Ubrzo stižu vesti da je oteta Helena, kraljica Sparte. Rastrzan između ljubavi i strahovanja, Patroklo polazi sa Ahilom u Troju, i ne znajući da će godine koje će uslediti staviti na probu sve do čega im je stalo.

Povezana vest:  Festival "Miredita, Dobar dan!" od 25. do 28. maja u BG

Ova izuzetno potresna, čarobno maštovita verzija Trojanskog rata priča bolnu priču o ljubavi, ali i o silnoj bici između bogova i kraljeva, spokoja i časti, besmrtne slave i ljudskog srca.

Roman „Ahilova pesma“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.