Ivana Ružić je u svom raskošnom domu proslavila rođendan u krugu najbližih. Čitavo veče je pila i smejala se, radovala se poklonima i pažnji koju je dobijala… Nije ni slutila da će je pre zore zadesiti… Smrt u ružičastom!

Od nedavno na Laguninom zvaničnom YouTube kanalu možete da pogledate i trejler za novi roman Ðorđa Bajića.

Iako trejleri za književna dela odavno više nisu retkost, trejler za „Smrt u ružičastom“ pomera granice, bar kada su u pitanju domaća ponuda i produkcija. Jednoipominutni video ima igranu strukturu, a na njegovom nastanku su sarađivali kompozitor Marko Kon, autor brojnih popularnih pop melodija i muzike za hit-komedije „Mali Budo“ i „Jesen samuraja“ Danila Bećkovića, i direktor fotografije i montažer Siniša Dugonjić, poznat po svom doprinosu nagrađivanom dokumentarnom filmu „Okupirani bioskop“ Senke Domanović i hvaljenom nezavisnom ostvarenju „Who the Fuck Are You?“ Marine Radmilac. Glavnu ulogu u trejleru za „Smrt u ružičastom“ tumači Isidora Vlasak, naša najpoznatija kosplejerka, dok je naratorka glumica Jelena Mihajlović, članica ansambla subotičkog Narodnog pozorišta koju ćemo uskoro gledati u novim filmovima Dušana Kovačevića i Stefana Arsenijevića.

Povezana vest:  Otvaranje izložbe Marka Stojanovića: "EDUKACIJA" u sredu, 13. aprila, Galerija DOB u 19:00

Isidora Vlasak u trejleru tumači lik Ivane Ružić, zlosrećne junakinje Bajićevog romana, lepotice čiju smrt istražuje nepotkupljivi inspektor Nikola Liman. Trejler sadrži prizore poslednje Ivanine rođendanske proslave i nagoveštava niz jezovitih okolnosti koje su dovele do njene smrti. Roman „Smrt u ružičastom“naišao je na veoma dobar prijem književne kritike, tako da se u trejleru nalaze i tri kratka izvoda iz tekstova o ovom trileru, a čiji su autori Ksenija Prodanović (Nedeljnik), Vladimir Matković (Danas) i Milan Aranđelović (sajt Bookvar).

Povezana vest:  Jedan od najuspešnijih rumunskih reditelja prvi put u Srbiji, antička drama posle 50 godina u SNP-u

Četiri meseca je prošlo otkako je roman „Smrt u ružičastom“ stigao u knjižare, a ova napeta beogradska misterija i dalje privlači pažnju čitalaca. Kriminalistički roman iz pera Ðorđa Bajića je od 1. avgusta, osmi put zaredom, na Laguninoj zbirnoj listi najtraženijih naslova iz domena beletristike.

PHOTO: Zoran Janković