Nordijski noar čije je englesko izdanje dospelo na Amazonovu listu najprodavanijih knjiga dostupan je na sajtu Vulkan izdavaštva.

Ljubiteljima skandinavskih trilera u stilu Laša Keplera preporučujemo Kult, roman Stefana Malmstrema. Napisan po istinitom događaju, roman govori o nerazjašnjenoj smrti čoveka po imenu Viktor Spandler i njegove ćerke. Bez mnogo truda, policija zaključuje da je otac ubio ćerku, a potom sebi presudio, te zatvara slučaj. Međutim, Viktorov najbolji prijatelj Luk Bergman veruje da on nikada ne bi bio sposoban da učini nešto tako svirepo.

Povezana vest:  Weird World - nova kolekcija fotografija u jedinstvenoj knjizi Vuka Vidora

Kada se pojavi još žrtava, Luk je sasvim siguran da je njegov prijatelj nevin. Na osnovu mesta zločina koje se ponavlja – oproštajna poruka, muzika koja se čuje u pozadini – on zaključuje da je u pitanju isti počinilac. Zato odlučuje da sprovede sopstvenu istragu, odbrani Viktorovu čast i pravog krivca privede pravdi.

Povezana vest:  Za tri dana počinje Vulkanov sajam knjiga!

Što se klupko više odmotava, Luk postaje svesniji toga da iza ubistava stoji nešto mnogo strašnije. On otkriva Viktorovu povezanost sa ozloglašenim kultom iz devedesetih godina prošlog veka, kao i sa malom grupom ljudi koja krije veliku tajnu. Ali, i Luk ima mračnu prošlost, s kojom će morati da se nosi.

„Moćan koktel opasnosti, straha, paranoje i neizvesnosti… knjiga koju ćete pročitati u jednom dahu.“ – Avid Readers Retreat

Povezana vest:  Anja Suša se vraća na Bitef sa predstavom #Jeanne

Da li će Luk uspeti da nadjača vlastite demone i pobedi u borbi za pravdu, otkrijte čitajući roman Kult, koji možete kupiti putem sajta vulkani.rs.