Za sve ljubitelje trilera koji poniru u ljudsku psihu, Vulkan izdavaštvo je priredilo Instinkt, debitantski roman autorke Ešli Odrejn. U pitanju je napeta psihološka drama o stvaranju i urušavanju jedne porodice. O ženi kojoj iskustvo majčinstva postaje sve ono čemu se najmanje nadala. Priča o odnosu majke i ćerke koji ponire u provaliju emocija. Tour de force koji, stranicu po stranicu, otkriva sve ono o čemu se u porodicama ćuti. Surovo iskreno, hipnotišuće putovanje u psihu jedne žene kojoj niko nije spreman da poveruje.

Povezana vest:  Potresan roman o sudbini porodice Sigmunda Frojda

Radnja romana počinje u sadašnjosti, na Badnje veče. Blajd Konor sedi u kolima i špijunira novi život svog bivšeg supruga. Kroz prozor posmatra prizor savršene porodice, jelku, upaljene sveće, izlive nežnosti. S druge strane prozora stoji njena ćerka Vajolet i nepomično je posmatra. Nakon te scene, radnja se vraća u prošlost kako bi čitaoci saznali šta je dovelo do razdvajanja Blajd i njene porodice.

Blajd je oduvek želela da postane topla i brižna majka, kakvu sama nikada nije imala. Kada se Vajolet rodila, čvrsto je rešila da joj posveti svu svoju ljubav i pažnju. Ali ubrzo počinje da oseća da sa devojčicom nešto nije u redu, jer se ne ponaša kao ostala deca – previše je nemirna i nikada se ne smeje. S druge strane, Blajdin muž Foks smatra da ona sve umišlja, te da se Vajolet razvija u zdravo i normalno dete. On ne veruje u majčinski instinkt i strahove svoje supruge povezuje s njenim psihološkim stanjem. Zbog toga ona počinje da preispituje vlastiti razum i sposobnost procene stvarnosti.

Povezana vest:  Buđenje proleća u muzeju Zepter

Međutim, rođenjem sina Sema, Blajd doživljava povezanost i iskustvo majčinstva kakvo nikada nije imala sa ćerkom, što potkrepljuje njene sumnje u to da Vajolet nije kao ostala deca. Ubrzo dolazi do preokreta zbog kojeg će svi biti suočeni sa istinom i koji će im iz korena promeniti živote.

Roman Instinkt možete kupiti na sajtu vulkani.rs i u svim knjižarama Vulkan.

Povezana vest:  Stjepan Hauser raspametio publiku na rasprodatom koncertu u Štark areni