Od autorke nagrađivanog romana „Zagrli Mesec“ Danice Bogojević stiže nam izvanredan roman o sazrevanju i kreativnosti – „#izazov“.

Ema želi da otkrije svoje pravo lice, bežeći od roditelja i grupe učenika koji maltretiraju sve ostale u školi, bežeći od površnosti koju vidi među prijateljima i njihovog dokazivanja na društvenim mrežama. Ipak, jednom izazovu neće moći da odoli… Na kraju će naučiti da je potrebna velika hrabrost da odoliš svim izazovima i ostaneš veran sebi.

Povezana vest:  Skulpture na zgradi Bečke skupštine ponovo vraćene

Kako kaže Danica Bogojević, uklapanje u bezbojnu okolinu nije opcija. „Čovek mora da ima svoje boje. Svoj izazov. I u tome će joj pomoći naravno njeni prijatelji i bliski ljudi, ali i fizika i Frida Kalo. Verujem da će se svi nasmejati njihovim avanturama. I shvatiti naravno šta je zaista bitno. Bojim se da i mi odrasli često zalutamo.

Ovo je priča i za nas odrasle.

Povezana vest:  Arheološko otkriće u Beču iz prvih vekova nove ere

Fizika i Frida ovde su se pojavile iz istog razloga. Želim da na jedan diskretan način poručim svojim mladim čitaocima da su znanje i pre svega umetnost oduvek najjače oružje za stvaranje nekog boljeg Sveta. Da morate istrajati u svojoj borbi i obojiti stvarnost baš poput Fride. I to uopšte nije toliko strašno. Zapravo je zabavno. Naravno trebaće vam hrabrosti, ali Frida je šapnula Emi da je to veoma zanimljiva semenka koju možete pojesti samo vi. Pustite je da izraste u predivno i snažno drvo. Nakon toga ’džungla’ koja vas okružuje više neće biti tako negostoljubiva. Uživajte, širite svoja znanja i stvarajte.“

Povezana vest:  Nove slikovnice Jasminke Petrović u izdanju Kreativnog centra

„#izazov“ Danice Bogojević možete naći od petka 8. oktobra u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.