„10, 9, 8, 7…“ je nova zbirka karikatura svetski poznatog karikaturiste i ilustratora Dušana Petričića, koji revnosno komentariše svakodnevicu i odbrojava naše dane.

„U poređenju sa katastrofama u koje nas poremećeni i neodgovorni vladari uvaljuju, nikada se nije desilo, niti će se desiti da jedan, makar i ’zlonamerni’ karikaturista napravi bilo kakvu štetu nekoj državi ili nekom društvu. Molim cenjenu publiku da ima to u vidu kada im se učini da je neka karikatura preterana“, kaže Dušan Petričić.

Povezana vest:  I u Novoj godini sa Lanetom Gutovićem!

Dušan Petričić, ilustrator i karikaturista, rođen je 1946. Diplomirao je na Grafičkom odseku beogradske Akademije za primenjene umetnosti 1969. godine. Za svoj rad kako na polju ilustrovanja tako i na polju karikature dobio je nebrojene nagrade širom sveta: Beograd, Montreal, Tokio, Budimpešta, Amsterdam, Lajpcig, Moskva, Ankara, Njujork, Toronto, Skoplje… Bio je profesor opreme knjige i ilustracije na beogradskoj Akademiji primenjenih umetnosti i profesor animacije i ilustracije na Sheridan College u Oukvilu i na Ontario College of art and Design u Torontu u Kanadi. Godinama je sarađivao sa nekoliko vodećih severnoameričkih novina i magazina: The New York Times, The Wall Street Journal, The Toronto Star, Scientific American. Danas redovno objavljuje u magazinu NIN i na portalu nova.rs.

Povezana vest:  "Putovanje za početnike" - savršeno štivo za letnje dane

Knjigu „10, 9, 8, 7…“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs gde možete naručiti i potpisan primerak Petričićeve knjige.