Nepunih dvadesetak dana posle 200. izvođenja predstave „Velike drama“, Siniša Kovačević se, kao autor teksta i reditelj, vratio sinoć na Veliku scenu Narodnog pozorišta u Beogradu premijerom komada „Godine vrana“.

U predstavi koja govori o životu Beograda i Beograđana tokom Prvog svetskog rata, glavne uloge tumače Kalina Kovačević, Aleksandar Srećković (u alternaciji sa Branislavom Tomaševićem), Petar Strugar, LJiljana Blagojević, Sonja Kolačarić , Hadži Nenad Maričić (Bojan Krivokapić), Miodrag Krivokapić, Vladan Gajović i Lepomir Ivković.

Kalina Kovačević i Sonja Kolačarić na sceni . 

Rad na predstavi, trajao je nepuna tri meseca. Između ostalih, u ansamblu sa šezdesetak izvođača na sceni, su i Dragan Nikolić, Miloš Ðorđević i Nemanja Stamatović.

Povezana vest:  Stručno vođenje kroz izložbu “MILENA JNK: Duga u oblaku’’

U podeli su i deca od pet do osam godina, kao i mnogobrojni igrači, ali i studenti dramskih umetnosti.

Ljiljana Blagojević

„Ovo je priča o sudbini Beograda tokom prvih godina slobode nakon Prvog svetskog rata. Priča o ljubavi kojoj se ne možemo odupreti i koja je, naravno, zabranjena. O vremenima kad je grešno voleti, i kad nas samo ljubav može zagrejati“, reči su dramaturga danke Sekulović.

Povezana vest:  Izložba fotografija Jakova Simovića od 25. maja u Galeriji O3ONE u Dorćol PLATZ-u

U umetničkom timu su i Geroslav Zarić, Vladoslava Kanington (scenografi), Marina Medenica (kostimograf), Petra Fotez (kostimograf baletskih kostima), Borislav Dugić, Vladimir Petričević (kompozitori), Isidora Stanišić (koreograf), Radovan Knežević (scenski govor) i Slobodan Petković (scenske borbe).

Publika je dugim ovacijama ispratila sa scene protagoniste predstave.

Foto: Mateja Stanisavljević/ATA Images