atelje212Mjuzikl Briljantin 50. put u Pozoristu na Terazijama

 

Mjuzikl „Briljantin“ Džima Džejkobsa i Vorena Kejsija, u režiji Mihaila Vukobratovića I koreografiji Igora Barberića, 9. februara biće izveden 50. put na sceni Pozorišta na Terazijama u Beogradu. U saopštenju Pozorišta navodi se da u predstavi učestvuju hor i orkestar tog teatra, a da glavne uloge igraju Ivana Popović, Žarko Stepanov, Milan Bosiljčić, Dušica Novaković, Andrijana Tasić, Jelena Gavrilović, Teodora Živanović, Lazar Jovanov, Milan Tubić, Marko Janketić i Danijel Korša.

Povezana vest:  Otvaranje festivala BELEF 27. juna na Kalemegdanu

„Briljantin“ predstavlja jednu od najduže izvođenih predstava u istoriji Brodveja, a film koji je snimljen po tom mjuziklu, sa Džonom Travoltom i Olivijom Njutn Džon u glavnim ulogama, jedan je od najpopularnijih filmskih mjuzikla svih vremena.

Predstava „Briljantin“ je u Pozorištu na Terazijama prvi put odigrana 1995. godine. Nakon toga ovaj mjuzikl je postavljen 2001. godine, a treći put je premijerno izveden 2009. godine i od tada je izvođen 49

Povezana vest:  U štampi deseto izdanje knjige „Poslednje proleće u Parizu" Jelene Bačić Alimpić

puta.

Glumci za poslednju postavku ove predstave izabrani su na velikoj audiciji na koju se prijavilo preko 100 kandidata. Mjuzikl „Briljantin“ je priča o ljubavi, prijateljstvu, sazrevanju, strahovima i nadama tinejdžera s kraja pedesetih godina prošlog veka. To je priča o nepristajanju, o generacijskoj pobuni i o nekoj vrsti društvene diverzije.

„Briljantin“ je na 13. mestu najduže izvođenih predstava u istoriji Brodveja, a londonsko izvođenje ovog mjuzikla na Vest Endu (West End) 1993. godine videlo je preko 10 miliona ljudi. Muzika iz filma „Briljantin“ prodata je u preko 28 miliona primeraka i važi za najpopularniju filmsku muziku svih vremena, a pesma „Hopelešly Devoted to You“ bila je nominovana za Oskara.

Povezana vest:  U petoj novosadskoj Noći muzeja 105.000 poseta!