Nedavno preminula spisateljica Lusinda Rajli ostaće upamćena kao kraljica istorijskih porodičnih saga. Njen roman „Soba leptira“ pravi je primer umeća da isplete složenu porodičnu misteriju oko tema kao što su rat, tajne, izgubljena ljubav i osećanja. Puna iznenađenja i preokreta, ova knjiga je čarobno štivo o ljubavi, gubitku i šansi za novi početak.

Pouzi Montegju se bliži sedamdesetom rođendanu. Mada i dalje živi u svom lepom porodičnom domu Admiral hausu, u prekrasnom seoskom predelu Safoka, gde je provela idilično detinjstvo hvatajući leptire sa voljenim ocem, a kasnije sama podizala decu, sada mora da donese mučnu odluku. Iako je sentimentalno vezana za kuću koja uveliko propada, a ima i izuzetan vrt koji je stvarala i negovala dvadeset pet godina, Pouzi je svesna da je došlo vreme da je proda.

Povezana vest:  "Tri cunamija ili Evropa je ranjena" generala Blagoja Grahovca u prodaji

Pouzi se bori s lošim poslovnim potezima svoga sina Sema, a iznenada se vraća i njen drugi sin Nik posle deset godina života u Australiji. Povrh svega, pojavljuje se i Fredi, njena prva ljubav, koji ju je pre pedeset godina ostavio slomljenog srca. Ona nema poverenja u njegovu obnovljenu naklonost i ne zna da Fredi i Admiral haus – kriju strašnu tajnu…

Povezana vest:  Međunarodne gostujuće izložbe u okviru BINA programa

S već poznatom umešnošću u građenju nezaboravnih likova i zapleta Lusinda Rajli nam pruža još jednu čarobnu višegeneracijsku priču.

„Soba leptira“ Lusinde Rajli u prodaji je od ponedeljka 14. februara u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.