7Samuel Bjerk je veliko novo otkriće skandinavskog noara. Svojim romanima „Anđeo u šumi“ i „Sova“ dodaje novi „Dečak koji je voleo jelene“ u kojem se nastavljaju slučajevi policijskih inspektora Holgera Munka i Mije Kriger.

U zimu 1996. godine jedan čovek se vozi pustim putem preko planine. Iznenada njegovi farovi osvetljavaju životinju. Snažno koči i staje tik ispred… uplašenog dečaka. Usne su mu pomodrele od hladnoće, a na glavi nosi čvrsto uvezane jelenje rogove.

Povezana vest:  Multimedijalni konkurs i radionica za studente - Voyage Bleu / Plavo putovanje

Četrnaest godina kasnije nedaleko od tog mesta obučeno u kostim balerine pronađeno je telo devojke u planinskom jezeru. Narednih nekoliko nedelja umreće još tri osobe. Pored svakog tela ubica je ostavio trag – direktan poziv detektivima Holgeru Munku i Miji Kriger da se pridruže njegovoj smrtonosnoj igri. Siguran je da oni ne mogu da pobede jer su njegova pravila najopasnija i najstrašnija. On je serijski ubica čije su žrtve potpuno nasumične.

Povezana vest:  Bubnjari sa podnožja planine Fudži

Munk i Krigerova ne mogu da predvide sledeći potez ubice. Da bi ga uhvatili, moraće da pogledaju duboko u mračnu prošlost.

„Dečak koji je voleo jelene“ u prodaji je u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.