Vulkančić vam predstavlja najzabavniju i najuzbudljiviju avanturu o zmajevima koju ćete ikada imati priliku da pročitate. Dirljiva priča o magiji, porodici i prijateljstvu Dečak koji je uzgajao zmajeve je prvi deo serijala o jednom neobičnom mališanu i njegovom još neobičnijem kućnom ljubimcu.

Zmajevi su stvarni. Možemo ih pronaći – pogađajte! – u zmajskom voću. Kada ih dečak Tomas otkrije u dedinoj bašti, više ništa neće biti isto. Tomas ubrzo shvata da je život sa zmajevima zabavan, ali i veoma… nepredvidiv. Uzgajanje zmajeva nije nimalo jednostavno, a u toj avanturi pridružiće mu se i njegovi najbolji prijatelji.

Povezana vest:  SVETSKA PREMIJERA POSLEDNJEG DELA STEVANA MOKRANJCA

Da, zmajevi su divni, ali oni mogu da vam zapale četkicu za zube i oprlje obrve. Da li će Tomas i drugari biti dovoljno oprezni i odgovorni da sačuvaju svoje zmajeve, ali i tajnu o njihovom postojanju?

Kada su moji sinovi bili mali, ispričala sam im priču o zmaju koji je živeo na krovu naše šupe. Kada su me pitali odakle je došao, objasnila sam im da je izrastao na parceli pored koje smo često prolazili. Tada sam ponovo bila sedmogodišnja devojčica. Ideja o uzgoju zmajeva bila je uzbudljiva i potpuno ispunjenje mojih želja.“ – Endi Šeperd

Povezana vest:  U subotu, 21.05. u teatru Le Studio: RASPARENI PAR

Ko ne želi da ima zmaja, svetlucavo, leteće stvorenje sa ćilibarskim očima, sklupčano na svom ramenu? Roman Dečak koji je uzgajao zmajeve dokazaće da magiju možemo pronaći na najobičnijim mestima, a veličanstvene ilustracije Sare Ogilvi učiniće čitanje ove originalne i jedinstvene avanture posebnim iskustvom.

Priča o radoznalom i kreativnom dečaku posvećenom uzgoju biljaka i negovanju bašte i njegovom bliskom odnosu sa voljenim dedom dirnuće srce svakog čitaoca. Knjigu Dečak koji je uzgajao zmajeve potražite na sajtu vulkancic.rs ili u omiljenoj knjižari Vulkan.

Povezana vest:  Laguna i Delfi sajam knjiga od 15. oktobra do 1. novembra, snižene cene knjiga čak 90 izdavača!

Očekujte nove avanture, i još zmajeva!