Holivud 1969. Trebalo je biti tamo.

„Bilo jednom u Holivudu“ Kventina Tarantina, beststeler Njujork tajmsa koji je odmah po objavljivanju zauzeo 1. mesto na listi najtraženijih naslova, spektakularan je, prefinjen i brutalan, neprestano iznenađujući i povremeno šokantan roman.

Nastao nakon jednako uspešnog filma istog naziva, roman detaljnije obrađuje pozadinu svojih junaka, diskutuje o holivudskim klasicima i njihovom značaju.

Povezana vest:  Dečje knjige po super cenama samo na sajtu www.vulkancic.rs od 30. jula do 2. avgusta

A junaci su:

Rik Dalton – Nekada je imao sopstvenu TV seriju, ali sada je izraubovani negativac nedelje koji tugu utapa u koktelima s viskijem. Hoće li mu telefonski poziv iz Rima promeniti sudbinu nabolje, ili je možda zapečatiti?

Klif But – Rikov dubler i kaskader, najozloglašeniji čovek na snimanju svakog filma jer je možda jedini koji se izvukao nekažnjen iako je počinio ubistvo…

Povezana vest:  RENTAKULTURA - o stanju u kulturi u Srbiji

Šeron Tejt – Napustila je Teksas kako bi ostvarila san da postane filmska zvezda i uspela je u tome. Šeron svoje bezbrižne dane provodi sada na Sijelo drajvu, visoko u Holivudskim brdima.

Čarls Menson – Bivši osuđenik je ubedio gomilu nafiksanih hipika da im je duhovni vođa, ali on bi to rado trampio za status rokenrol zvezde.

Povezana vest:  Kultni horor „Ajkula“ Pitera Benčlija uskoro u prodaji

„Bilo jednom u Holivudu“, u sjajnom prevodu Gorana Skrobonje, možete naći od utorka 17. maja u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Foto: Art Streiber