OTP banka Srbija pokrovitelj je izložbe „ArtWalks Experience“ (Umetnost u pokretu), svetski poznate multimedijalne konceptualne umetnice Milene ZeVu, kojom autorka obuhvata kompletan svoj dosadašnji opus. Podrška je nastavak kontinuirane posvećenosti OTP banke originalnim i inovativnim projektima u oblasti kulture, koja predstavlja jedan od najvažnijih stubova društvene odgovornosti kompanije. Izložba obuhvata 20 godina rada umetnice, od njenih prvih slikarskih radova, bodi-arta, instalacija i video radova do performansa i korišćenja najnovijih tehnologija kao što su NFT i AR (proširena stvarnost).

Milena Mićanović, direktorka za komunikacije i odnose sa javnošću OTP banke Srbija, ukazala je na značaj izložbe za kulturu u našoj zemlji i istakla da je pokroviteljstvo deo šire podrške banke ovoj oblasti u Srbiji: Ponosni smo što smo deo jednog ovako značajnog projekta, koji sumira celokupnu karijeru Milene ZeVu. Raznolikost njenog opusa potvrđuje da je reč o zaista impresivnoj i za našu generaciju izuzetno važnoj kulturnoj ličnosti. Upravo zato, nismo propustili priliku da podržimo ovu izložbu, zahvaljujući kojoj će brojni ljubitelji umetnosti na jednom mestu moći da vide bogatstvo njenog stvaralaštva. Ovo je samo jedan od načina na koji OTP banka podržava očuvanje i razvoj umetnosti u našoj zemlji i deo je projekta ,,Odgovorno u kulturi”, putem kojeg brinemo o kulturnom nasleđu i pružamo podršku institucijama u ovoj oblasti“.

Povezana vest:  Finale 58. Oktobarskog salona: David Duar, Ebeko Muslimova, Aleks Da Korte, Sonja Radaković, Vil Benedikt, Ijan Čeng

Izložba je postavljena u prostoru Silosi na adresi Dunavski kej 46 u Beogradu i traje od 10. do 19. juna 2022. godine. Tokom tih deset dana, organizovano je i nekoliko umetničkih događaja, poput razgovora sa umetnicom o njenom stvaralaštvu i umetničko-muzičkog plesnog performansa. Prostor se sastoji iz 16 celina, odnosno, ćelija koje hronološki i tematski prate naraciju poslednje dve decenije umetničkog rada ZeVu.

Povezana vest:  Nezaboravna ljubavna priča sada i na filmskom platnu: Džulijet

Tokom trajanja izložbe, OTP banka je organizovala i specijalno vođenu turu sa umetnicom Milenom ZeVu u okviru posebnog formata događaja Učitavanje, imajući u vidu da kroz poslovni model Privilege OTP banka svojim klijentima nudi mnoštvo pogodnosti za vođenje finansija, ali povremeno poklanja i nesvakidašnja iskustva koja su posebno kreirana specijalno za njih.

Foto:  Aleksandar Sale Anđić

Povezana vest:  Jugoslovenski pozorišni festival u Užicu