U organizaciji Nacionalne fondacije za igru iz Beograda i Skupštine grada Krfa, od 5-12 jula se održava intenzivni letnji kurs baleta i savremene igre u Gradskom teatru Krfa.

Učenici Baletske škole Nacionalne fondacije za igru iz Beograda i učenici Baletske škole iz Novog Sada učestvovaće na ovom seminaru, u cilju profesionalnog usavršavanja.  

Časove baleta vodiće Tibor Zolt, čuveni pedagog Baletske akademije iz Beča, dok će časove savremene igre voditi Bojana Mitrović, solistkinja nemačke trupe Tanzmainz.

Povezana vest:  22. Guitar Art Festival održaće se od 1. do 5. juna u Beogradu

Prethodne dve godine bile su izazovne i teške za sve mlade igrače, a najveći problem predstavljalo je potpuno odsustvo motivacije, odnosno nastupa, takmičenja, mogućnosti za usavršavanje i odmeravanje uz vršnjake iz drugih umetničkih škola. 

Zahvaljujući Nacionalnoj fondaciji za igru, uz podršku kompanije Telekom i beogradske Opštine Stari Grad, ukupno dvadeset beogradskih i novosadskih baletskih talenata, dobili su priliku za dragocenim radom sa vrhunskim stručnjacima, u novom okruženju i uslovima, što može biti ključna prekretnica za njihovu dalju karijeru.

Povezana vest:  Zabranjene strasti, porodične tajne i mnogo hrabrosti: Vidimo se u Havani

 Poslednji dan ovog kursa, otvoren je za publiku.

Foto: Miša Obradović za Nacionalnu fondacijju za igru