Ljubitelji trilera, prepustite se neizvesnosti koja kida živce! Roman Bez daha Ejmi Makalok vodi vas u jezivu zonu smrti i klaustrofobično okruženje nepalske planine Manaslu. Uspon je zastrašujući, ali istina je jezivija. Ubica je na planini. Opasnost se povećava sa svakim metrom visine, a vazduh je previše redak čak i za vrisak.

Nakon što je umalo izgubila život u Snoudonu, novinarka Sesili Vong zarekla se da se više nikad neće popeti na planinu. Ali onda joj je ponuđeno da intervjuiše svetski poznatog alpinistu Čarlsa Makveja dok se penje na vrh planine Manaslu u Nepalu i postavlja svetski rekord. Postoji samo jedna začkoljica: ona mora da stigne prva. Sesili je na svom najopasnijem usponu do sada, kilometrima iznad nivoa mora. Odrekla se svega zbog ove priče – svog dečka, svoje životne ušteđevine, mira koji je postigla – ali to je prilika za stvaranje karijere.

Povezana vest:  Uživaj u predstavi i budi superheroj 15. februar - Svetski dan dece obolele od raka

Zadatak je težak, a ne olakšava ga ni činjenica da se čudne stvari dešavaju i pre nego što napuste kamp. Neko je zakačio poruku na njen šator, upozorenje da u vrtoglavim visinama vreba ubica. Izolovana u planinama, sa samo povremenim kontaktom sa spoljnim svetom, Sesili ne samo da mora da preživi zjapeće pukotine glečera, nedostatak kiseonika i zastrašujuće lavine već i niz nesreća koje nagoveštavaju da zaista postoji ubica koji želi da im, jednom po jednom, oduzme živote.

Povezana vest:  Dosad neobjavljena knjiga "Vračar" Svetlane Velmar-Janković od ponedeljka u prodaji

„Zagušljivo napet. Jeziv, živopisan i potpuno jedinstven.“ – Abigejl Din, autorka romana Devojka A

„Sam vazduh može da vas ubije. Triler koji izaziva vrtoglavicu.“ – Nita Prouz, autorka romana Sobarica

Roman Bez daha, krajnje fascinantna planinarska avantura, uskoro će biti dostupan na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.