Čelo Fest biće zvanično otvoren u ponedeljak 19. septembra, kada od 20.30 časova publiku očekuje energična muzika violončela kroz koncert ansambla “Viva Čelo” koji predvodi Dragan Đorđević Suzuki u Sali Beogradske filharmonije, u organizaciji Centra beogradskih festivala – CEBEF. (Koncert je prvobitno najavljen za dvorište Kapetan Mišinog zdanja, ali je premešten zbog vremenskih uslova).

Među 8 violončelista koji će upriličiti bogat program nalaze se, pored Dragana Đorđevića, Dejan Božić, Aleksandar Latković, Danijela Milutinović, Nevena Busarac, Sandra Belić, Marko Miletić i Jan Kristof.  Na programu će se naći dela sledećih kompozitora: Villja-Lobos, Pjacola, Kajzer-Lindeman, Fore, Šostakovič, Norman/Bart, Bakaraš, Poper.

Povezana vest:  Tribinski program DOB - 24. JANUAR

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Beogradske filharmonije, kao i online na tickets.rs i na Ticket Vision prodajnim mestima (među kojima su Dom omladine i TC Ušće).

Čelo fest, festival posvećen umetnosti sviranja na violončelu, dvanaesti put se održava u Beogradu. Posle pauze od nekoliko godina, neverovatnom energijom pojedinaca, obnovljen je ovaj prestižni događaj. Prošlogodišnje izdanje festivala nazvano „Buđenje“ ponovo je dovelo na beogradske scene izuzetne inostrane goste violončeliste, a uz njih su uvek bile i naše brojne snage, kako mladih, tako i iskusnijih srpskih violončelista. Ove godine od 19. do 25. septembra sa pubikom će biti kolumbijski majstor violončela i laureat najvećih svetskih takmičenja Santjago Kanjon-Valensija, srpski violončelista Petar Pejčić, koji je laureat i najmlađi finalista poslednjeg izdanja Takmičenja Kraljice Elizabete, kao i naš ansambl najboljih srpskih violončelista. Prema tradiciji, biće održano nekoliko majstorskih kurseva i prezentacija. Čelo Fest su podržali KBV Datacom i muzičke škole “Vladimir Đorđević”, “Mokranjac” i “Dr Vojislav Vučković”.

Povezana vest:  Sjajna akcija "3 knjige za 1199 dinara"

PROGRAM ČELO FEST-a

Ponedeljak, 19. septembar u 20.30 – otvaranje u Sali Beogradske filharmonije

Ansambl Viva Čelo:

8 violončela: Dragan Đorđević, Sandra Belić, Marko Miletić, Jan Kristof, Dejan Božić, Nevena Busarac, Danijela Milutinović Nenić, Aleksandar Latković

Sreda, 21. septembar u 20.00

Koncert mladih čelista – sala muzičke škole “Mokranjac”

Četvrtak, 22. septembar u 20.00 – u Sali Beogradske filharmonije

Povezana vest:  VELIKI TRIJUMF JOVANA KOLUNDŽIJE U MOSKVI

Petar Pejčić, violončelo;  Natalija Mladenović, klavir

Nedelja, 25. septembar u 20.00 u Sali Beogradske filharmonije

Santjago Kanjon-Valensija, violončelo