Beate Rigirt je napisala „Klaru Šuman i muziku ljubavi“, izvanrednu priču o jednoj od najznačajnijih klavirskih virtuoskinja, čija se genijalnost poredi sa Mocartovom, i njenoj ljubavi sa kompozitorom Robertom Šumanom.

Lajpcig, 1835. Kada šesnaestogodišnja Klara svira klavir, sale su rasprodate do poslednjeg mesta. Već pet meseci je na koncertnoj turneji sa ocem. Ono što liči na skladnu zajednicu, zapravo je pravi pakao. Njih dvoje su u svađi i nema izgleda da će se pomiriti. Razlog: Klara je zaljubljena.

Povezana vest:  Novi naslovi svetskih klasika u dvojezičnom izdanju od ponedeljka u prodaji

Otac se protivi da se Klara tako rano veže, a pogotovo za Roberta Šumana, tog, doduše, veoma darovitog mladog kompozitora, ali i siromašnog vetropira potpuno nesposobnog za život. Klara, koja je nasledila ne samo očev muzički talenat već i njegovu svojeglavost, odlučuje da se ne povinuje očevoj volji. Dokazaće mu da ima ozbiljne namere s Robertom, ali i da može da bude samostalna.

Povezana vest:  Život u senci istorije – „Beogradski Jevreji“ Nebojše Jovanovića u prodaji

„Klara Šuman i muzika ljubavi“ Beate Rigirt u prodaji je od srede 28. septembra u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.