Pred čitaoce je stigao još jedan roman autorke Tes Geritsen iz serijala o medicinskoj istražiteljki Mori Ajls i detektivki Džejn Ricoli – „Poslednji preživeli„.

Tedi Klok je drugi put u svom kratkom životu preživeo masakr. Jedva je pobegao kada mu je pre dve godine poklana cela porodica. Sada ima četrnaest godina i čini se kao da ga prati užasni odjek prošlosti jer je ponovo jedini preživeli masakra svoje hraniteljske porodice. Tedi će ponovo biti siroče sve dok bostonska policija ne dodeli njegov slučaj detektivki Džejn Ricoli. Odlučna da zaštiti mladića, Džejn otkriva da je svaka slučajnost samo zastrašujući deo surovog plana nemilosrdnog ubice.

Povezana vest:  Dopustite da vas ponese struja ljubavi: Sedam tajni srećne i zdrave veze

Džejn odvodi Tedija u internat „Ivensong“, utočište za mlade žrtve nasilnih zločina. Iako je mesto izolovano, okruženo divljinom Mejna, pod budnim nadzorom osoblja internata, Džejn sluti da Tedija posmatra još neko. Lutke isprskane krvlju, pronađene na krošnji drveta, potvrdiće Džejn da je intuicija nije varala. Na osnovu tragične prošlosti dvoje dece iz internata, zapanjujuće slične Tedijevoj, Džejn zaključuje da se predator neće zaustaviti samo na jednoj žrtvi.

Povezana vest:  Larš Ejnar Engstrem gost Krokodilove Kuće za pisce

Triler „Poslednji preživeli“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.