Vlada veliko interesovanje za “Anime simfoniju15. decembra u Beogradu, u Velikoj sali Doma omladine: termin od 18.30 je rasprodat, uveden je nov termin u 20.30. Ovo je originalni spektakl koji spaja anime i operski orkestar. Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Doma omladine i na sajtu tickets.rs.

Pravi duh anima filmova oživeće u Beogradu nekoliko desetina iskusnih operskih muzičara Opere Srpskog narodnog pozorišta, a ovim posebnim umetničkim nastupom upravljaće dirigentska palica idejnog tvorca koncepta, japanskog umetnika Keniči Simure.

Povezana vest:  Nova verzija Sterijinih "Rodoljubaca" u Narodnom pozorištu

Program se sastoji od muzika iz poznatih anima i igara: Neon Genesis Evangelion, Sword Art Online, Fate/Zero, Fullmetal Alchemist, Black Butler , Attack on Titan, JoJo’s Bizarre Adventure, Tokyo Ghoul, Tokyo Revengers, Princess Mononoke, Howl’s Moving Castle, My Neighbour Totori i druga popularna dela japanske animacije i industrije igara.

Anime Simfonija privlači publiku različitih senzibiliteta, tako u ovom spektaklu podjednako uživaju i poklonici anima, kao i ljubitelji klasične muzike. Samu muziku prate i projekcije na ekranu, kao dodatak.

Povezana vest:  Predstavljanje Laguninih romana i pisaca na Sajmu knjiga u Novom Sadu

Organizator događaja je Centar beogradskih festivala – CEBEF u saradnji sa Srpskim narodnim pozorištem. Program se održava u okviru programske celine Atrium Sessions.

Foto: CEBEF / SNP promo