Koncert uvek atraktivnog ansambla kalsične muzike CIRCLE održaće se 25. januara 2023. u Katedrali Blažene Djevice Marije, Hadži Milentijeva 75 (Beograd) sa početkom u 19.30 časova. Specijalni gost koncerta je italijanski oboista Frančesko di Roza, prvi oboista orkestra Santa Čečilia. Njegovim dolaskom, ove godine započinje 6. Oboa Fest. Na programu su dela Bokerinija, što će biti premijerno izvođenje u Beogradu, Mocarta, Britna i Bartoka. Ulaz je slobodan.

Povezana vest:  Koncertom Njujorške filharmonije zatvoren 42. BEMUS

Ansambl CIRCLE sačinjavaju značajni muzičari iz Srbije i inostranstva: Ivana Dakić – oboa, Katarina Aleksić i Andrej Kapor – violine, Marina Popović – viola  i Tomaš Pokšivinjski – violončelo. Osnivač ansambla je violinistkinja iz Srbije i koncert majstor Simfonijskog orkestra RTS-a, Katarina Aleksić, koja je osnovala orkestar u okviru projekta “Evropa u gostima” koji se odvija 4. godinu zaredom. Oboa Fest i “Evropa u gostima”  kroz ovaj koncert  započinju značajnu saradnju.

Povezana vest:  Noć muzeja organizuje akciju pomoći građanima

Frančesko di Roza je oboista i aktivni profesor koji će održati i master klas za studente u Beogradu.

Koncert se organizuje u saradnji sa projektom “Evropa u gostima”, uz podršku Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu i Collegium Hungaricum Beograd. Oboa Fest proteklih godina imao je podršku Ministarstva kulture Srbije, Gradske opštine Zvezdara i  Organizacije muzičkih autora Srbije – SOKOJ.

Povezana vest:  Dragulj američke književnosti – „Sofijin izbor“ Vilijama Stajrona u prodaji od 3. septembra