Od autora bestselera, nenadmašnog pisca horor romana i majstora kratke fikcije stiže nam prava mračna gozba za sva čula. Gospodar natprirodne katastrofe vraća se sa četiri nove priče. Uvek moćne i nezaboravne, priče Stivena Kinga vode nas na intrigantna i zastrašujuća mesta, pripovedajući o skrivenim silama koje nas proganjaju. Prikazujući Kingovo majstorstvo u punom sjaju, Ako krvari pokazuje da su neke teme večne – teme zbog kojih ćete zadrhtati od užasa – i implicira da se dobrota i prolazno iskustvo zadovoljstva mogu naći i na najstrašnijim mestima.

U naslovnoj priči – Ako krvari – Holi Gibni iz detektivske agencije Ko nađe – njegovo prati vesti o užasnoj eksploziji u školi i uočava nešto sumnjivo kod televizijskog reportera koji je prvi prispeo na mesto događaja, zbog čega odlučuje da na svom prvom samostalnom slučaju otkrije šta taj čovek skriva.

Povezana vest:  SRPSKA TRILOGIJA NARODNOG POZORIŠTA NA SABORIŠTU U TRŠIĆU U SUBOTU 20.SEPTEMBRA

Pored ovog nastavka Autsajdera nalaze se još tri neodoljive pripovetke: Telefon gospodina Harigana predstavlja nam mladog Krejga, koji upoznaje džangrizavog poslovnog čoveka u penziji s čudesima pametnog telefona; Čakov život je životna priča u tri čina – ispričana obrnutim redom – o čoveku čije se lice pojavljuje na bilbordu; Pacov nas upoznaje s piscem u stvaralačkoj krizi, koji se osamljuje u kolibi usred šuma severnog Mejna i sklapa sporazum koji će mu promeniti život.

Povezana vest:  Šta ćemo slatko? Uz Plazmu je slađe!

Jedna od Kingovih velikih briga je zlo, a u zbirci Ako krvari ima ga dosta. Postoji i suprotnost zlu, koja se u piščevoj fikciji često manifestuje kao prijateljstvo, koje može biti i spasonosno.

Ljudski mozak je konačan – ali um je beskonačan. Njegov kapacitet skladištenja je kolosalan. Kada neko umre, ceo svet propada – svet koji je ta osoba poznavala i u koji je verovala. Razmislite o tome – milijarde ljudi na Zemlji, i svaka od tih milijardi sa svetom u sebi. – Stiven King

„Izuzetne pripovetke koje potvrđuju Kingovu nadmoćnu vladavinu ovim književnim oblikom.“ – Vašington post

„Napeto… dirljivo… Četiri nove priče, od kojih svaka nudi klasične Kingove teme, sa osobenim obrtom.“ – Obzerver

„Remek-delo iz pera vrhunskog pripovedača.“ – Dejli ekspres

„Moćan dodatak Kingovom opusu.“ – Buklist

U planu je TV adaptacija sve četiri priče iz zbirke, koja će podsetiti čitaoce zašto je briljantni King i u petoj deceniji pisanja i objavljivanja žanr za sebe.

Povezana vest:  Laguna na Novobeogradskom sajmu knjiga

Stiven King autor je više od šezdeset romana i preko dve stotine priča. Godine 2003. dobio je Nacionalnu književnu nagradu za izuzetan doprinos američkoj književnosti.

Ako krvari potražite na sajtu vulkani.rs ili u omiljenoj knjižari Vulkan.