„Izgubljeno poglavlje“ Kerolajn Bišop govori nam koliko je važno verovati u sebe i da nikad nije kasno da se pomirimo s onima koje volimo i da oprostimo sami sebi.

Osamdesetogodišnja udovica Florens Karter svoje pozne godine provodi otiskujući grafike u društvu mačora, psa i komšiničine ćerke Alis, devojke koja je nedavno doživela traumu. Međutim, kada sazna da je njena davno izgubljena prijateljica napisala knjigu inspirisanu zajedničkim boravkom u ženskoj školi, primorana je da se suoči s tajnama iz prošlosti.

Povezana vest:  „Ulica Šarlot“ od ponedeljka u prodaji

Francuska 1957. Florens i Lili se upoznaju u ženskoj školi u posleratnom Lionu. Od mlade i smerne Engleskinje Flo očekuje se da se dobro uda i postane pripadnica visokog društva. Lili je, s druge strane, samostalna i željna pustolovina. Uprkos razlikama, one sklapaju čvrsto prijateljstvo koje bi moglo biti doživotno, sve dok se između njih ne ispreči užasna izdaja.

Povezana vest:  Čuveni kanadski ansambl LES AMIS u Beogradu

Čitajući Lilinu knjigu, Florens ne može da razluči šta je istina, a šta mašta i, u očajničkoj želji za odgovorima, odlučuje se da pođe na putovanje po Francuskoj u potrazi za Lili. Na tom putovanju pridružuju joj se Alis i njena majka, u nadi da će ih promena malo razvedriti. Po dolasku u Lion, Flo će biti potrebna pomoć jer neće biti u stanju da se izbori s dugo potiskivanom istinom.

Povezana vest:  U Beogradu otvoren Salon frankofone knjige

„Izgubljeno poglavlje“ možete pronaći od subote 11. februara u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.