Od Ričarda Ozmana, autora neprikosnovenih bestselera Klub ubistava četvrtkom, koji mu je doneo prestižnu nagradu British Book Award, i Čovek koji je umro dvaput, stiže nam treći nastavak planetarno poznatog serijala, prodatog u više miliona primeraka.

Od skupe banje preko zatvorske ćelije opremljene aparatom za espreso do luksuznog penthausa, Metak koji je promašio, pun domišljatosti i intrige, donosi priču o četiri neobična prijatelja i još jednom misterioznom ubistvu.

Običan je četvrtak, i stvari bi najzad trebalo da se vrate u normalu. Samo što nevolje nikada nisu daleko kada je u pitanju Klub ubistava četvrtkom. Zastareli slučaj od pre jedne decenije – njihova omiljena vrsta – vodi ih do legende lokalnog novinarstva i ubistva bez tela i bez odgovora.

Povezana vest:  NURDOR na Sajmu knjiga predstavlja „Kraljevstvo PO“

Elizabet, Džojs, Ron i Ibrahim skreću pažnju na slučaj Betani Vejts, televizijske reporterke koja je jedne noći pre deset godina, dok je istraživala operaciju poreske prevare, bila u automobilu koji je sleteo niz liticu. Njena krv i odeća pronađene su u olupini, ali ne i telo. S nerazjašnjenim zločinima dolaze i pitanja. Koga je posetila te kobne noći? Koje je nove dokaze iskopala? Ko je bio putnik u njenom automobilu? I najvažnije: šta se desilo s njenim telom?

Povezana vest:  Radionice Stele Hotler i Konora Doertija (Jan Fabre Teaching Group) na Institutu za umetničku igru sve do 28. marta 2024.

Elizabet posećuje novi neprijatelj. Odjednom je stari slučaj postao i te kako aktuelan. Dok se Elizabet muči sa svojom savešću (i pištoljem), Džojs, Ron i Ibrahim traže tragove uz pomoć starih i novih prijatelja. Ali može li družina da reši misteriju i spase Elizabet pre nego što ubica ponovo napadne?

Metak koji je promašio pogađa na svim frontovima.“ – The Wall Street Journal

„Za razliku od metka, Ozman ne promašuje!“ – The Times

Ozmanov debitantski kriminalistički roman Klub ubistava četvrtkom je duhovit, originalan, zbunjujući, potresan i potpuno zanimljiv. Visoka granica je postavljena od samog početka, ali Ozman ju je lako dostigao narednim knjigama.

Povezana vest:  Željka Zdjelar nova Karmen na sceni NP

Metak koji je promašio počinje tamo gde se završava Čovek koji je umro dvaput, vešto konstruisana i briljantno zabavna priča prepuna intrige, humora i avanture.

Najnovija misterija Metak koji je promašio dostupna je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.