Od ponedeljka 27. marta u sve knjižare Delfi, Lagunine klubove čitalaca, na sajtove delfi.rs i laguna.rs, kao i na kioske, stiže „Laku noć, Punpune 5″, nastavak najpopularnije mange o odrastanju.

Peta manga u izdanju Lagune nastavlja ediciju StarWay, u okviru koje će se pojaviti ukupno trinaest delova.

Laku noć, Punpune“ je priča o odrastanju Punpuna Punjame, običnog dečaka iz disfunkcionalne porodice koji pokušava da pronađe svoju svrhu, sreću i put do srca simpatije. Već u prvom broju vidimo jake kontraste dečje zabave i traume, motiva koji će biti dominantan kroz ostatak serijala.

Povezana vest:  KIŠNI OBLAK - najbolja slikovnica na konkursu

U petom delu Punpun kreće u srednju školu. Odličan je u školskoj klupi, ali očajan na plesnom podijumu. Dve godine nakon što je poslednji put uhvatio Aiko za ruku, Punpun je u novom nebranom grožđu. Ujka Juići je ponovo nestao, Midori sve više uviđa sličnosti između njih dvojice, a njegova majka ima novog prijatelja.

Inio Asano je nadaleko poznat kao jedna od vodećih olovaka japanske strip-produkcije 21. veka. Osvojio je gotovo sve velike nagrade u Japanu, a na Zapadu je preveden na više od 20 jezika. Svojim najintimnijim delom uspeo je ono što su retki planetarno popularni serijali doživeli, a to je da prevaziđe svoju nametnutu ciljanu publiku (tinejdžeri i mlađa čitalačka publika) i postane manga van žanra.

Povezana vest:  Zubin Mehta će dirigovati Novogodišnjem koncertom 2015.