U Palati umetnosti Madlena održano je izuzetno značajno i inspirativno predstavljanje knjige „Čovek po meri šinjela“ autora Alesandra Misojčića. Ova psihobiografija bavi se životom i ličnošću Živojina Mišića, istaknutog vojskovođe, a okupila je brojne vrhunske intelektualce, umetnike i ljubitelje književnosti.

Autor, dr Aleksandar Misojčić, psihijatar i psihoterapeut, prezentovao je svoju knjigu koja predstavlja duboku analizu Mišićeve psihologije i ističe značaj vojske kao centralne teme koja je oblikovala Mišićevu ličnost. Misojčić je koristio različite pristupe i metodologije, uključujući psihoanalizu, antropološki diskurs i narativnu psihologiju kako bi pružio celovit i smislen pogled na život Živojina Mišića.

Povezana vest:  Hoseinijev roman najprodavaniji u Gradskoj knjižari

Svako poglavlje knjige je podeljeno na dva dela, lirski deo i psihološko-psihijatrijski deo, pružajući tako raznovrsnu perspektivu na temu. Autor je uspešno prelazio između različitih teorijskih osnova, spajajući ih kako bi stvorio koherentan narativ koji osvetljava Mišićevu unutrašnju i spoljašnju stvarnost.

Na predstavljanju su prisustvovali istaknuti gosti kao što su Tanja Peternek, Tamara Aleksić, Časlav Hadži Nikolić, Dušan Babac, koji su dodatno obogatili veče svojim prisustvom. Na samom kraju, na iznenađenje autora, pojavili su se i direktni potomci Živojina Mišića koji su oduševili sve prisutne.

Povezana vest:  Predstava "MI DECA SA STANICE ZOO" 19. februara na sceni DOB-a

Ovaj događaj je okupio brojne ljubitelje književnosti i intelektualce koji su sa interesovanjem slušali autora i pomno pratili diskusiju o Mišićevoj ličnosti i njegovom uticaju na vojnu istoriju. Atmosfera u Palati umetnosti Madlena bila je ispunjena inspiracijom, dok su prisutni ovacijama pozdravili govornike.